BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ile Denizli

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Denizli deydi, Denizli Valisi Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret ederek Denizli turizmiyle ilgili sıcak gelişmeleri kaleme aldı.

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Denizli deydi, Denizli Valisi Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret ederek Denizli turizmiyle ilgili sıcak gelişmeleri kaleme aldı. Ege’nin tütün kokan topraklarında çiseleyen yağmur Denizli’ye ince ince yağıyordu. Kentte Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi heyecan ile beklenirken, Denizli turizminde geleceğe dair sevindirici gelişmeler ve yatırımlar var.

Verilen Emek Asla Boşa Gitmez

Yarınları Gören İleri Görüşlü Bir Anlayış

Yavuz Erkmen yıllar öncesinde Safranbolu da yapmış olduğu hizmetlerle Türk turizminin dünya  çapında tanınmasın da etkili olurken şimdi ise Safranbolu gibi Unesco tarafından dünya miras listesine alınmış Pamukkale Hiearapolis antik kentine ev sahipliği yapan Denizli de ülkemiz için büyük bir hassasiyet ile çalışmalarına devam ediyor. Derin bir sevgi ve saygı ile yüreklere su serpen Erkmen, ihracatta Türkiye dördüncüsü, mermerde birincisi olurken; bir yanda seracılık, diğer yanda ise  en az tekstil kadar önemli olan turizmdeki gelişmelerle de dikkatleri çeken şehrin önemli ayrıntılarını dile getirdi.

Denizli İçin Çalışıyoruz

Bugüne kadar ülkemizin en büyük zenginliklerinin başında gelen Pamukkale ile tanınmış ilimizde doğal güzellikler, mağaralar, antik kentler, termal turizmle ön plana çıkmak istiyoruz.

Bu güne kadar ilimize bir iki günlük ziyarete gelen misafirlerimizi bundan böyle sağlık turizmiyle uzun soluklu olarak Denizli de ağırlamayı hedefliyoruz.  

Hava ve Tren Yolundaki Gelişmeler Denizli'ye Olan İlgiliyi Artıracak  

Mevcut tesislerinde yenilenmesiyle yeni yatırımların yapılması ve ulaşım kolaylıklarının sağlanması şuanda yerli yabancı olmak üzere yılda 2 milyonun üzerinde ziyaretçi alıyoruz fakat biz inanıyoruz ki hava limanımızın çok yönlü hava trafiğine açılması haziran başında İzmir den başlayacak olan tren seferleri ve gelecekteki Antalya dan yapılacak tren seferleri ile turist sayımızı 10 milyona  çıkartacağımıza inanıyoruz.

Özel Sektöre Büyük Görev  Düşüyor

Daha nitelikli elemanlarla turizmi kuvvetlendirmek istiyoruz, turizminde en az tekstil kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Termal turizmi için pilot bölgelerimiz mevcut. Pamukale ve saray köyde Denizlili bir yatırımcımız Güney Koreliler ile birlikte iki  termal otel yatırımına başladı. Turizmcilerin bölgeye  yönelmesi, dünya çapında zincir otellerin Denizli ye olan ilgisi bizleri mutlu ediyor.

Şehir içi otelciliği de bizim için son derece önemli olmakla birlikte, gerek yayla, gerek mağara turizmi, yamaç paraşütü gibi doğal sporların ön plana çıkması ve yine inanç turizminde İncil de geçen 7 kiliseden biri olan Laodikya’ya  ilgi artarak devam ediyor. 

Denizlinin Turizm Hareketliliği Sağlanacaktır

Denizli şehir merkezinde arkeolojik ve etnografik anlamda eserlerin sergilendiği müzelerimiz, Kaleiçi ve Bayramyeri’nin daha otantik eserlerle donatılmasıyla Denizli şehir merkezine olan ilgi çoğalacaktır.

Samanyolu Sevgi Dolu, İpek Yolu Buldan Bezleri ile Dolu

Buldan’ın gerek Osmanlı Padişahlarının gerekse birçok Avrupa ülkesinin özel el işlemeleriyle işlenmiş ve dokunmuş el dokuma tezgahlarıyla geçmişten bugüne korunan tarihi ipek yolundan bugünlere değerini hiçbir zaman yitirmeyen Buldan el dokumacılığı, mimari dokuyla birlikte bütünleşmiş alışveriş turizminde de kendine özgü yapısını koruyup geliştirmektedir. 

Pamukkale Colossae Termal Hoteli Yüzümüzü Ağartan Örnek Bir Turizm Tesisimizdir

Denizli Otelciler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Colossae Termal Hotel Genel Müdürü Şeref Karakan’ın ve ekip arkadaşlarının ilimizin tanıtımında gösterdiği çalışmalar ve hizmet anlayışı yüzümüzün akıdır. İlimizde  birbirinden değerli otellerimiz  gelen turistlere hizmet vermektedir.

Denizli Kebabı ve Yemekleri

Et el ile yenilir ve lezzetine varılır. Denizli de elle yenilen Denizli kebabı ilgi görürken,

Denizli Turşusu

Çaput Aşı

Tirit

Arabaşı

Gındıra Çorbası

Et Kapaması

Patlıcan Kebap

Alaçora  gibi yemekler yöresel tatlardır.

 

Gelenekten Geleceğe Şekerci Hacı Şerif  

Hacı şerif – Necip - Mithat -Yunus Helvacı Denizli de 4.kuşak dededen toruna şekercilik, helvacılık ve lokumculuk yapan örnek bir aile. İşlerine gösterdikleri önem yüzlerindeki tebessümle birleşip Denizliye gelenlerin vazgeçilmez uğrak noktası olmuş adeta Denizli’nin şeker tadında sembolü olmuş.

“Tatlı yemeğin padişahıdır, mideye girince en güzel kapılar aralanır” diyen aile fertleri “Denizli ye uğradığınızda bize uğramazsanız üzülürüz” diye ifade ederken 67 yıllık evliliği ile bir yastıkta kocamak deyimini en iyi ifade eden Hacı Şerif Helvacı “dünden bugüne neler gördük neler yaşadık” derken “1942 yılında atıcılıkta1.seçilmiştim ama ne günlerdi, Ogünlerden bu günlere Türkiye çok yol aldı. Ülkemizle gurur duyuyoruz” diye ifade etti.

Birbirinden özel Şekerci Hacı Şerif  tatlarını mutlaka tadın.

Denizli’nin Kızı, Tozu, Horozu ve Dahası...

Honaz dağı ve Babadağ’ın eteklerinde kurulmuş şehrin üzerinde zaman zaman  rüzgarların etkisiyle oluşan tozu, uzun uzun öten, öterken kendinden geçen yeşil siyah renkleriyle Denizli Sporun ve Şehrin sembolü olmuş cins Horozu ve esmer güzeli denizli kızlarının kara sevdası sevdi mi böyle bir sevda kara toprakla biter dedirten bağlılık, sadakat ve ailelerine olan düşkünlükleri ile ün salmıştır.

 

Yol Arkadaşım David Youla

Denizli’ye gelirken uçaktaki yol arkadaşım David Youla ile çok keyifli anlar yaşadık.

O Belçika dan Denizli Sporda oynayan babasını ziyarete gelirken kıpır kıpır yerinde hiç ama hiç durmayan sevgi dolu, afacan, sempatik hareketleriyle herkesin ilgi odağı olan minik arkadaşım dünyada yaşanan tüm olumsuzlara minik yüreği ve sevgisiyle en anlamlı mesajı veriyordu…

 

Denizli de Çok güzel şeyler oluyor

Şeref Karakan önderliğindeki Colossae Termal Hoteli ile ilgili yeni  ayrıntıları paylaşmak üzere …

Tatil Tadında Kalın