BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,86
ALTIN 2.494,50
HABER /  POLİTİKA

Denizli milletvekili aday listesi!

Siyasi partilerin Denizli milletvekili aday listesi YSK'ya teslim edildi. AK Parti'de Nihat Zeybekçi ilk sırada yer alırken listede 3 kadın adayı bulunuyor.

Abone ol
Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulan milletvekili aday listelerinde, Denizli'de AK Parti'den Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ilk sırada yer aldı. Denizli'de AK Parti ile CHP'nin listesinde ikişer, MHP'nin listesinde ise 1 kadın aday bulunuyor. 
 
AK Parti'nin Yüksek Seçim Kuruluna sunduğu milletvekili aday listesinde, Denizli'deki mevcut milletvekilleri ilk 4 sırada yer aldı. Aday listesinde ilk sıradaki Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi mevcut diğer milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve başörtülü Nurcan Dalbudak izledi. Diğer adaylar Osman Yüceliş 5., Emin Okkaya 6., Peral Uluköy ise 7. sırada yer aldı.
 
AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, listelerin açıklanmasının ardından il binasında düzenlediği basın toplantısında, açıklanan listelerin ülkeye, millete hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. 
 
Listedeki adaylara başarılar dilerken, listelerde yer almayan adayların da aynı şevk ve heyecanla çalışmalarını sürdüreceğine inandığını belirten Tin, "Bundan sonraki hedefimiz 7 Haziran seçimlerinde Denizli'de yüzde 60 oy oranına ulaşarak en fazla milletvekilini çıkarmak, 5 milletvekiline ulaşmak. Partide bulunanların amacı, Denizli'ye ve Türkiye'ye hizmet etmek. Allah'a şükür iktidar olacağız. Amacımız, 400 milletvekiline ulaşmak, yeni anayasa, başkanlık sistemi, çözüm süreci, barış süreci ile Türkiye'yi huzurlu, refah seviyesi gelişmiş bir hale getirerek dünyada lider bir ülke yapmak" diye konuştu.
 
Denizli'de AK Parti'nin 2 kadın aday gösterdiğine dikkati çeken Tin, "AK Parti'nin kadınlara ne kadar önem verdiğini, siyasete girmeleri anlamında destek olduğunu da buradan bir kez daha görüyoruz" dedi.

CHP'NİN İLK SIRASI, MHP'NİN SON SIRASI KADIN ADAY 
 
CHP'de ön seçim sonuçlarına göre Melike Basmacı ilk, Gülizar Biçer Karaca da 3. sırada aday gösterilirken, MHP'de ise kadın aday Şule Türkaslan listeye girdi. 
 
CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için ön seçimde 23 aday adayı arasından 7 kişinin belirlendiğini hatırlatarak, "Ön seçimle CHP herkese demokrasi dersi vermiştir. Meclis'e göndereceğimiz halkın temsilcilerini halkımız kendisi belirledi. Bu seçim ülkemizin geleceği açısından tarihi bir önem taşımaktadır" diye konuştu.
 
CHP'nin Denizli milletvekili adayları YSK'ya şu sıralamayla bildirildi: Melike Basmacı, Kazım Arslan, Gülizar Biçer Karaca, Adil Demir, Ahmet Divarcı, Halis Ödel, Adnan Keskin.
 
MHP'de ise YSK'ya verilen listede Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan birinci sırada yer aldı. Ayhan'ın ardından listede sırasıyla şu isimler var: Cafer Birtürk, Ümit Bahtiyar, İsmail Yarımca, Zafer Kaplan, Mehmet Fevzi Yeniçeri, Şule Türkaslan.
 
MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum nedeniyle 7 Haziran seçimlerinin büyük önem taşıdığını belirtti.
 
Öztürk, "Ülkemizi bu karanlık darboğazdan geçirerek, layık olduğu müreffeh seviyeye çıkaracak olan hiç kuşkusuz MHP'dir. 46 yıllık tecrübesi ve yetişmiş nezih kadrolarıyla MHP bu başarıyı sağlayacak güçtedir" dedi.