BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.477,90
HABER /  SPOR

Denizli ligi unuttu gruba taktı

Denizli, ligde alınan yenilgileri bir tarafa bırakıp Şampiyonlar Ligi'ndeki eşlemeri değerlendirdi.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş'ın evinde Gaziantepspor'la 0-0 berabere kaldığı maçın ardından siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Mustafa Denizli açıklamalarda bulundu.

Maçtan sonra konuşan Denizli, "Oynanan futbol bizim açımızdan umut verici. Oynamaya çalıştığımız futbol tempolu hızlı oyun. Bu sezon yeni bir hücum şekli oturtmaya çalışıyoruz. Bunu yapmak kolay değil. Bunları yaptığımız zaman herkes çok güzel bir hücum futbolu oynayan Beşiktaş izleyecek ama sonuç olarak futbolun gideceği tek yol var. Topu çerçeveden geçirmek. Bunu yapamayınca bugün beklemediğimiz bir sonuç aldık." dedi.

Nihat ve Tello'nun oyunda kalma nedenlerine de değinen tecrübeli teknik adam şöyle devam etti: "Kalitesi belli olan futbolcuların oyuna devam etmesinden herhangi bir endişe duymamak lazım. Nihat ve Tello bugün istenileni veremediler ancak onları rakibin defansa çekildiği zamanlarda bireysel yetenekleriyle oyunu açmaları için oyunda tuttum. Nihat bu ülkenin en etkili hücumcularından bitanesi. Ayrıca Serdar Özkan'ı bugün çok beğendim. Oyuna büyük katkıları oldu."

Mustafa Denizli Tabata transferi hakkında ise, "Biz geçen sene oynadığımız hücum formatıyla Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olamayız. Bugünün şartlarında Tabata'nın tercih edilme nedeni bu ülkeyi ve bu ülke oyuncularını iyi tanıması. 3 günlük süreç içerisinde bundan daha iyi bir transfer yapma imkanımız yoktu. Ayrıca Tabata'nın çok iyi bir oyuncu olduğunu biliyoruz." dedi.

GRUPTAN YÜZDE YÜZ ÇIKARIZ

Denizli Şampiyonlar Ligi'ndeki eşlemeri ise şöyle değerlendirdi: "Manchester United bu grubun favori takımı. Çok iyi bir takım olduğunu kabul ediyoruz ancak peşinen mağlubiyeti kabul etmiyotruz. Tahmin ediyorum Beşiktaş'ın hücum organizayonları o dönemde daha iyi olucak. Beşiktaş'ın gruptan çıkma olasılığı bana göre yüzde yüz olur. Beşiktaş Avrupa maçlarına çıkarken yeni stratejiler geliştirmek mecburiyetinde."