BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Deniz'de kum Tuncel'de bomba bitmiyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına vekalet eden Mustafa Tuncel'in iddiaları bitmek bilmiyor.

Abone ol

Aytaç Durak'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına vekaleten bakan Mustafa Tuncel, yeni bir iddia gündeme getirdi.

Tuncel, "Aytaç Durak gayri müslimleri köşeye sıkıştırarak arazilerini aldı." dedi. Adana'da gayri müslimlere ait yaklaşık 18 bin metrekare arazinin alındığını söyleyen Tuncel, "Adamlar buradan İstanbul'a göç edince Aytaç Durak, arazileri 'yeşil alan yapacağız' diyerek ucuz fiyata ellerinden aldı. Onlara 'Bana şu fiyata sat, satmazsan işini bitiririm' dedi. Hepsi de sattı. Aytaç Durak'la uğraşmaktansa satmayı tercih ettiler." dedi.

Aytaç Durak'ın arazilerin üzerine kamulaştırma şerhi koyduğuna dikkat çeken Tuncel, "O dönemlerde belediye arazileri kamulaştırıyor, arazi sahibi 10 yıl mahkemelerde sürünüyordu. AK Parti döneminde yapılan değişiklikle bu istismarın önüne geçildi. Kamulaştırma artık nakit parayla yapılıyor. Eskiden öğle değildi. Adam kamulaştırıyor, vatandaş mahkeme koridorlarında yıllarca geziniyordu. Hala o dönemlerden kalma karayollarından alacağı olanlar var. Bu vatandaş, kötü niyetli idareciyle nasıl uğraşsın." şeklinde konuştu. "Bende daha çok bomba var." diyen Tuncel, zamanla birçok şeyi açıklayacağını söyledi.

BENİM İŞİM BELLİ OLMAZ YARIN ADAY OLABİLİRİM

Yarın yapılacak belediye başkanlığı vekillik seçimlerinde aday olabileceğini duyuran Tuncel, "İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği yazıya istinaden kim aday olursa çıksın olsun diyeceğim. Ben de aday olabilirim. Benim işim belli olmaz. Süprizlerle dolu. Yarına kadar çok zaman var. Politikada 24 saat çok uzun zamandır." ifadesini kullandı.

MEZARLIĞA GÖNDERDİĞİM BÜROKRAT ASKER KAÇAĞI

Aytaç Durak'ın Büyükşehir Belediyesi Strateji Daire Başkanlığı'na getirdiği MHP'li Ferat Yüksel'i mezarlıkta görevlendiren Tuncel, Yüksel'in asker kaçağı olduğunu iddia etti. Mustafa Tuncel, "Ferat Yüksel asker kaçağı. 2006 yılına kadar tecili var. Hala askere gitmemiş. Hükümet devlet, askerlik şubesi arasında gezmiş. Bu adamı ilanen duyuruyorum. Üniversitede doktora yaptığını söylüyormuş. Sahtekarlık doktorası yapıyor. Bu kişi Aytaç Durak'ın oğlunu azdıran adam. Koza A.Ş.'de bu kişiyi ihale sorumlusu yapmışlar. Asker kaçağı adama bizim buralarda kız vermezler. İhale yetkisi ve İstanbul'da basın toplantısı yetkisi niçin veriyorsunuz?." sorusunu yöneltti.

HUZUR HAKKINI KALDIRACAĞIM

Görevde kalacağı süre içerisinde belediye şirketlerinden alınan huzur haklarını kaldıracağını söyleyen Tuncel, "Önce ÇUFAŞ'tan alınan huzur haklarını kaldıracağım. Onların yakın zamanda genel kurulu yapılacak. Huzur haklarını genel kurulda karar alıp kaldıracağız. Belediye hizmetleri eskisinden daha verimli olarak devam edecek."