BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,22
HABER /  SEÇİM

Denizbank'tan CHP’ye 'yüzde 80' eleştirisi

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş CHP’nin ‘kredi kartı borçlarının faizinin yüzde 80’inin silinmesiyle’ ilgili seçim vaadine cevap verdi.

Abone ol

CHP'nin olay seçim vaatleri bankaların da gündeminde. Seçime 11 gün kala ana muhalafete beklenmedik tepki siyasi partilerden değil bir bankadan geldi.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “öyle reklamlara şahit oluyoruz: 'Ödemeyin kardeşim. (Kredi kartı faiz borçları) Yüzde 80'ini sileceğiz'. Seçim öncesi, çok spekülatif bir konu ama bu konuya gireceğim. Biz o zaman mevduatın faizini nasıl ödeyeceğiz” diye konuştu.

Ekonomist ve Capital dergilerinin Vodafone Türkiye sponsorluğunda düzenlediği CEO Club Bankacılar Zirvesi'nde konuşan Ateş Kıbrıs'a Barış Suyu Projesi töreninde, hafta içinde de İstanbul Yeni Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni'nde bulunduğunu anlattı.

'BU HALA ANLAŞILAMADI MI?'

CHP’nin kredi kartı borçlarını faizlerinin yüzde 80’inin silineceğine ilişkin seçim vaadine de isim vermeden eleştiride bulunan Ateş, “ Ödemeyin kardeşim. (Kredi kartı faiz borçları) Yüzde 80'ini sileceğiz'. Seçim öncesi, çok spekülatif bir konu ama bu konuya gireceğim. Biz o zaman mevduatın faizini nasıl ödeyeceğiz? Bu nasıl bir sistem? Bankaların faiz gelir ve giderlerine kimse bakmıyor mu? Biz komisyon ödüyoruz. Kaynakların akılcı dağılımına aracılık ederek, kaynak fazlası ile kaynak eksiğini buluşturan bir kurumuz. Bu hala anlaşılmadı mı? Paranın zaman değerini herkesin çözmesi gerekli." dedi.

denizbank ceosu

Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlenen CEO Club Bankacılar Zirvesi Conrad İstanbul Bosphorus'da yapıldı. Zirvede Denizbank CEO'su Hakan Ateş konuşma yaptı.