BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  GÜNCEL

Deniz Zeyrek'ten CHP adayıyla ilgili yeni bilgi : 'Evet o benim...'

Hürriyet Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek tarifini verdiği CHP adayıyla ilgili yeni gelişmeleri duyurdu. CNN Türk'teki yayını sonrasında bir CHP'li ismi tahmin etmiş ve onu aramış. Aldığı yanıtı da Deniz Zeyrek yazdı;

Abone ol

Deniz Zeyrek CNN Türk'teki CHP adayı tarifi ile günün konusu oldu. Dediğine göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’nden aldığı yetkiyle cumhurbaşkanı adayını belirledi. Zeyrek'in verdiği tariften yola çıkan bir CHP'li o ismin kim olduğunu buldu.

O kişiyi arayan CHP'li vekil şu yanıtı almış:
-“Evet aday benim ama her şey Kemal Bey’in iki dudağı arasında olduğundan salonda duyana dek beklemek lazım.”

Deniz Zeyrek CNN Türk'teki açıklamaları sonrasında yeni gelişmeleri aktaran şu satırları yazdı;

-'Bugüne dek hep Muharrem İnce, Yılmaz Büyükerşen ve İlhan Kesici isimlerini duyuyordum. Sabah CNN Türk’teki Parametre programına çıkmadan önce CHP’li kaynaklarımı aradığımda, beklentim Muharrem İnce’nin ismini duymaktı. Ancak bir kaynağım, “Üçü de değil” dedi.

Doğrusu şaşırdım. Üçü de değilse kim? Prof. Özgür Demirtaş’ın ismi söylenmişti. “O olabilir mi?” soruma verilen yanıt “Hayır” oldu. “Peki kim” diye sordum. Cevap şöyleydi:

-“Dün gece yoğun bir trafik yaşandı. Genel Başkan, kurmaylarıyla ismi netleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun ‘Ekonomist, başarı hikayesi var, sakin, polemiği sevmiyor, bütün kesimleri kucaklayacak’ tarifine de uyuyor. CHP tabanının Halk TV ekranlarından tanıdığı bir isim. Başta tereddüt etseler de oy verebilirler.”

Aklıma gelen ismi başka bir CHP’li kaynağıma sordum. “Olabilir, Genel Başkan geçenlerde bir toplantıda ‘parti içinden olması şart değil’ demişti” diye konuştu. Başka bir kaynağım, yeni CHP Ankara İl Başkanı’nı ziyarete gittiğinde, il başkanını kendisinden önce ziyaret eden kişinin aynı isim olduğuna dikkat çekti.

EVET ADAY BENİM AMA...
Ben CNN Türk’te bu detayları paylaştıktan sonra, CHP’li başka bir isim aradı, kastettiğim ismi o da tahmin etmiş. Sabah o isimle görüştüğünü söyledi ve aldığı cevabı şöyle aktardı:

“Evet aday benim ama her şey Kemal Bey’in iki dudağı arasında olduğundan salonda duyana dek beklemek lazım.

CHP ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? : CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı 4 Mayıs cuma günü açıklanacak. Açıklama Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda görkemli bir etkinlikle olacak. CHP o güne kadar adayın ismini gizlemeyi ve böylece ilgiyi canlı tutmayı planlıyor.

CHP adayı kim Abdüllatif Şener mi? Tarife göre asıl bomba isim...

CHP'nin cumhurbaşkanı adayını isim vermeden açıkladı!