BIST 9.590
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,28
HABER /  MEDYA

Deniz Ülke Arıboğan'dan FETÖ açıklaması

Deniz Ülke Arıboğan FETÖ'cü mü? Darbe girişimi sonrası yayılan iddialarla ilgili Deniz Ülke Arıboğan, twitter üzerinden açıklama yaptı.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi, Oxford Üniversitesi CRIC öğretim üyesi Deniz Ülke Arıboğan hakkında da FETÖ'cü iddiaları ortaya atıldı. Ünlü hoca bu iddiaya sosyal medya üzerinden açıklık getirip sert bir dille yanıt verdi.

Konuyla ilgili hukuki süreç başlattığını belirten Arıboğan, "Hayatım boyunca hiç bir cemaatin, tarikatın ya da inanç grubunun yanından bile geçmedim. Cemaate ait medya organlarında yazmadım çizmedim; gezilerine katılmadım, nimetlerinden faydalanmadım. Gelen bazı teklifleri de açık ve net bir biçimde geri çevirdim" dedi.

Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde yaşanan 'iftira' furyası bu kez darbe girişiminden sonra FETÖ'cü yaftalaması ile yaşanıyor. Bir çok isim FETÖ'cü etiketi yemeye başladı. Bu isimlerden biri de Prof.Dr.Deniz Ülke Arıboğan oldu. 'Ahlaksızca kampanyalar yapılıyor' diyen Arıboğan, Twitter üzerinden yayınladığı açıklamada şunları belirtti;

AHLAKSIZCA KAMPANYA

-(...) Kendisine hiç de hak etmediği bazı roller atfeden; iktidarın, yasamanın, yürütmenin ve hatta yargının sahibiymiş gibi davranarak kişisel problemleri olan insanları FETÖ'cülükle itham eden, hapse attırmaya, işlerinden etmeye çalışan bir takım insanların türemiş olduğunu üzüntüyle izliyorum. Utanmazca ve ahlaksızca kampanyalar düzenleyerek kişileri töhmet altında bırakıyor; geleceklerini karartmaya çalışıyorlar.

Arıboğan açıklamasında bu fotoğrafı kullandı.

-Maalesef ben de bir süredir böyle bir linç ve itham dalgasına hedef olmuş durumdayım. Nedenini tam olarak anlayamamakla birlikte, gelinen aşamanın tam bir itibar suikastine dönüşmüş olması nedeniyle bu açıklamayı yapmak durumunda kaldım.

TEKLİFLERİ GERİ ÇEVİRDİM

Hayatım boyunca hiç bir cemaatin, tarikatın ya da inanç grubunun yanından bile geçmedim. Cemaate ait medya organlarında yazmadım çizmedim; gezilerine katılmadım, nimetlerinden faydalanmadım. Gelen bazı teklifleri de açık ve net bir biçimde geri çevirdim. "Babamdan başka hoca tanımadım” ve hayatımda kimseye el pençe divan durmadım; durmayacağım da.

YABANCI MEDYADAKİ ALGIYI DEĞİŞTİRMEYE UĞRAŞIYORUM

Ben bağımsız bir akademisyenim ve zaman zaman herkesin beğenmeyeceği fikirler öne sürebilirim. Düşüncelerimde yalnız da kalabilirim; hata da yapabilirim. Lakin herkesin bilmesini isterim ki, sadece ülkemin ve milletimin bir bütün olarak varlığını ilelebet sürdürmesinden başka hiçbir amacım ve hedefim olamaz. Nitekim darbenin ilk anından bu yana yabancı medyada oluşturulan yanlış algıyı değiştirmek için var gücümle çabalıyor; makaleler yazıyor; röportajlar veriyor; sosyal medya üzerinden dış basını harekete geçirmeye çalışıyorum. Bu çabama da devam edeceğim.

Açıkçası bu açıklamayı yapmak zorunda kalmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Ancak yıllardır yetiştirdiğim binlerce öğrencime, ailelerine, çalıştığım kurumlara; fikirlerimi önemseyen ve bana değer veren herkese olan saygımdan dolayı kendimi ifade etmek mecburiyetindeydim.

Şahsıma yönelik sosyal medyada başlatılan iftira ve itham kampanyalarına karşı gerekli hukuki süreçleri de başlatmış bulunuyorum. Bu kişiler Yüce Türk adaleti önünde hesap vereceklerdir.

Saygılarımla.

Prof.Dr. Deniz Ülke Arıboğan