BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,13
HABER /  GÜNCEL

Deniz Gezmiş yürüyüşü olaylı bitti!

Çanakkale'de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anma törenlerinde olaylar çıktı.

Abone ol
Çanakkale'de, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin yıldönümü nedeniyle yürüyüş yapanlara, polis biber gazı ile müdahale etti. Biber gazından etkilenen ve şoka giren kadına gazeteciler yardım etti.

Halkların Demokratik Kongresi Çanakkale Gençlik Meclisi, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 40'ıncı yıldönümü nedeniyle Bankalar Caddesi'nde toplandı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yerde, yaklaşık 20 kişi yolu kapatarak pankartları çıkartıp slogan atmaya başladı. Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen yolu kapatıp slogan atmaya devam eden gruba biber gazı ile müdahale edildi. Çift tarafta biber gazı sıkılınca grup kaçarak sokağın üst tarafına gitti. Bu arada, bölgeden geçen vatandaşlar da biber gazından etkilendi. Bir bankanın girişinde biber gazından etkilenen bir bayan, ağlayarak şoka girdi. Yerinde kıpırdamadan bağıran kadını bölgeden gazeteciler uzaklaştırdı. Daha sonra bir vatandaş gelerek bayanı uzaklaştırdı.

Biber gazının sıkılması sonucu kaçan grup, caddenin üst tarafından tekrar pankartları çıkartarak slogan atmaya başladı. Polisler hazırlandığı sırada, vatandaşlar dükkanlarının önlerindeki malları hızla içeri taşımaya başladı. Bazı esnaflar bu arada dükkanlarının kepengini kapatarak önlem aldı. Olayın ortasında kalmaktan korkan vatandaşların bir kısmı da bir ayakkabıcı dükkanına sığındı.

Slogan atmaya devam eden grubun yanına gelen polis ekipleri, tekrar biber gazı sıkmaya başladı. Dağılan grup bir süre sonra tekrar bir araya gelerek vatandaşların olmadığı bölgede basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yapıldığı sırada gruptan bazıları biber gazının etkisini azaltmak için gözlerine limon sıktı. Bazıları da duvarların dibine çökerek uzun süre kendine gelmeye çalıştı. Basın açıklamasının ardından dağılan gruptan gözlerini açamayanları, arkadaşları koltukların altına girerek götürdü.