BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Deniz Feneri soruşturmasında şok iddia

Akşam yazarı Özlem Çelik, yüksek yargı koridorlarında konuşulan o iddiaları bugünkü köşesine taşıdı

Abone ol

Deniz Feneri e.V. soruşturması...

Ortada henüz iddianame bile yok... Ama her gün yeni gelişmeler gündeme bomba gibi düşüyor. Son gelişme ise aralarında eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da bulunduğu 6 sanığın serbest kalmasıydı.

Deniz Feneri soruşturması aynı zamanda ana muhalefet ile iktidar arasında da hararetli tartışmaların yaşandığı bir konu.

Ankara'da yüksek yargı koridorlarında konuşulan bu iddia ise bu tartışmaya yeni ivme kazandıracak türden.

İddiayı bugünkü köşesine taşıyan Akşam yazarı Özlem Çelik'in aktardığı bilgilere göre, Deniz Feneri e.V soruşturması bile bile geciktirilmiş. Nedeni ise yaklaşan genel seçimler. İşte o iddialar...

"...Nisan ayının ikinci haftasının ilk günleri...

Deniz Feneri e.V.'nin (sonradan görevden alınan) 3 savcısı, Başsavcı'yı ziyaret ederler.

'Artık işe başlamak, ifadeleri almak istiyoruz' derler.

Almanya'ya gitmiş, binlerce dosya arasından seçtikleri yüzlerce dosyayı okumuş, parçaları birleştirmiş ve artık işe koyulmak istemektedirler.

Buraya kadar her şey normal. Anormal olan Başsavcı'nın 'iddiaya göre' verdiği o yanıttır. 'Seçime iki ay kala böyle bir operasyona başlamanıza izin veremem!' Aldıkları yanıt karşısında şaşkına dönen savcılar, 'O zaman soruşturmadan çekilmek istiyoruz' derler.

Yine iddiaya göre Başsavcı, bu tutumun da yanlış anlaşılacağını, spekülasyonlara neden olacağını söyleyerek beklemeleri gerektiği konusunda savcıları ikna eder. Savcılar genel seçim sonrası, Ankara'da beklenen operasyonu başlatırlar. Ancak onlar zanlıları sorgularken tüm Türkiye başka bir 'Fener' mevzuunu konuşmaktadır. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tutuklandığı şike operasyonu zamanlaması ile Deniz Feneri'ni gölgede bırakmayı başarmıştır.
Deniz Feneri soruşturmasının, siyasetteki dengeleri değiştirebileceği hesabıyla seçim sonrasına ertelendiği iddiası gerçekse Türkiye'de bağımsız yargıdan söz etmek zaten mümkün değildir. Hani rüşvetin belgesi olmaz denir ya!

Böyle bir iddianın ispatı da olmaz. Tek tanık, iddiaya konu olan o diyaloğun taraflarının vicdanlarıdır."