BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

Deniz Feneri davasında flaş karar

Almanya’daki Deniz Feneri e. V soruşturmasında Ankara Başsavcılığı’nın ‘örgüt ve dolandırıcılık’ için takipsizlik kararına yapılan itirazı Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi reddetti. Böylece karar kesinleşmiş oldu.

Abone ol

Star Gazetesi'nde Mustafa Türk'ün haberine göre, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Deniz Feneri e.V sanıkları hakkındaki “örgüt ve dolandırıcılık” suçlamaları konusunda verdiği takipsizlik kararına yapılan itirazı reddetti. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu kararıyla Deniz Feneri’nde örgüt suçu ve dolandırıcılığın olmadığı ortaya konmuş oldu.

Almanya’daki Deniz Feneri e.V Derneği davasının Türkiye bağlantılarının araştırıldığı soruşturmada görevden alınan savcılar Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz, aralarında RTÜK eski Başkanı Zahid Akman ile Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın da bulunduğu sanıklara “çıkar amaçlı örgüt kurmak” ve “dolandırıcılık” suçlamasında bulunmuşlardı.

Daha sonra görevlendirilen yeni savcılar hazırladıkları iddianamede şüpheliler hakkında örgüt ve dolandırıcılık suçlamalarından ek takipsizlik kararı verdi. Bunun üzerine iddianamenin iki müştekisinden biri olan Sadık Deniz’in avukatı Tacim Coşgun, savcılığın takipsizlik kararına itiraz etti. Dosyayı inceleyen Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi takipsizlik kararına itirazı reddetti. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin de dosyada örgüt ve dolandırıcılık olmadığını belirtmesiyle karar kesinleşti.

Öte yandan 308 klasörden oluşan Deniz feneri dava dosyası, Ankara 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nin yetkisizlik kararı nedeniyle İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi de yetkisizlik kararı verirse, davaya bakmakla görevli yerin neresi olduğuna Yargıtay karar verecek.