BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  POLİTİKA

Deniz Baykal'ın referandumla ilgili peygamberlik sözü olay oldu

Deniz Baykal, referandum ile ilgili düzenlediği toplantıda tek adamlık ile ilgili eleştiride skandal bir örnek verdi. Baykal verilen yetkilerin fazla olduğunu eleştirirken, peygamberlik ile kıyas yaptı.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin Trabzon'da düzenlediği anayasa değişikliği ve referandumla ilgili toplantıda konuştu.

Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştiren ve bu tür sitemin dünyada eşi benzeri olmadığını savunan Deniz Baykal, şöyle devam etti:

"Tek adama bu yetkiler verilir mi? 80 milyonuz arkadaşlar. Türkiye’yiz biz. 600 yıl bir imparatorluğu ayakta tutmuş bir milletiz. 100 yıldır da bir cumhuriyeti dünyanın en zor koşullarında, 7 düvele karşı bir namus mücadelesini zaferle sonuçlandırarak, olmadık koşullarda dim dik bir Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak ve bu bölgede 100 yıl yaşatarak bugünlere getirmiş bir milletiz. Şimdi bu milletin 80 milyonu diyecek ki; ‘Ben yapamıyorum, sen gel yapıver. Bir kişi kim olursa olsun. Olmaz arkadaşlar. Böyle bir kişi tasavvur edilemez" dedi.

"BÖYLE BİR YETKİYİ PEYGAMBERE VERSEN..."

Baykal konuşmasında, "Dünyada yok böyle bir uygulama. Türkiye’de niye olsun? Yani ben imkânsızlıkları siyaseten başarmış bir milletim. Gideceğim, ‘al sen beni yönet, istediğini yap’ diyeceğim. Olmaz böyle bir şey arkadaşlar. Beşer şaşar. Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın. Olmaz, kimseye bu yetki verilmez, verilmemeli. Hele 15 yıllık yönetiminde hata üstüne hata yapmış ise, 15 yılda 15 tane büyük hatası varsa bu olmaz" diye ekledi.