BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.419,21
HABER /  GÜNCEL

Deniz Baykal'ın çocukları kızı Aslı Ataman FETÖ'cü diye...

Deniz Baykal ve eşi Olcay Baykal'ın çocuklarının ikisi de profesör. Kızı Aslı Ataman Baykal da oğlu Ataç Baykal gibi başarılı bir kariyere sahip. Baykal'ın kızından olan torunları da ABD'de eğitim aldılar ve çok başarılılar.

Abone ol

Deniz Baykal ve eşi Olcay Baykal'ın çocukları Aslı Ataman ve Ataç Baykal başarılı bir kariyere sahipler. Deniz Baykal'ın kızı Aslı Ataman da oğlu gibi bir profösör. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli olan Aslı Ataman geçen yıl az kalsın FETÖ'cü diye gözaltına alınacaktı. Baykal devreye girdi ve kızını kurtardı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 28 Temmuz'da AÜ'ye yapılan baskında aralarında öğretim üyelerinin de bulunduğu 147 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri, AÜ Tıp Fakültesi'nde görevli CHP eski lideri ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal Ataman'ın odasında da arama yapmak istemişti. Bunun üzerine babasını arayan Prof. Dr. Aslı Baykal Ataman, durumu bildirdi. Deniz Baykal, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı'na telefonla ulaşarak kızını gözaltına alınmaktan kurtardı.

Baykal'ın profesör kızı Aslı Ataman Baykal'ın oğlu Mehmet ise çok başırılı bir mühendis oldu. Deniz Baykal’ın torunu Mehmet Erkılıç, Columbia Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve Microsoftta çalışıyor.

Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal ve çocukları

Ataç Baykal ne iş yapıyor Deniz Baykal'ın profesör oğlu kimdir?