BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53
POLİTİKA

Deniz Baykal'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, 'Millet için yaptığın her işe teşekkür ederim. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için teşekkür ederim' dedi

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, "Millet için yaptığın her işe teşekkür ederim. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için teşekkür ederim. Tünellere, köprülere her şeye teşekkür ederim. Çanakkale'de köprü yapıyorsun Türkiye'ye hayırlı olsun, hepimiz iftihar ediyoruz. Ama sen onları yapıyorsun diye milletin egemenliğini sana vermem" dedi. Baykal Çanakkale zaferinde ölüme giden şehitler için de 'gerdek' benzetmesi yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 16 Nisan halk oylamasında sandıklardan 'hayır' oyunun çıkma gerekçelerini anlatmak için İzmir'e geldi. Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezinde İzmirlilere hitap eden Deniz Baykal, partililer tarafından coşkuyla karşılandı.

18 Mart'ın dünya siyasetinin şekillenmesine yol açtığını ifade eden Baykal, "Çanakkale harekatı sadece Türkiye bakımında değil, dünya coğrafyası bakımında tarihsel sonuçlar doğurmuştur. Verilen o büyük mücadele dünya tarihinin akışını değiştirmiştir. Çanakkale Zaferine baktığınızda hem komutanlık dehasının yansıdığı olaylara tanık olursunuz hem de vatan savunmasında milletimizin sergilediği fedakarlığın sınırı olmadığına dünya tanık olmuştur. Çanakkale Zaferinde milletimizin ölüme güler yüzle gitmiştir. Bir gerdeğe girer gibi gitmiştir. Çanakkale Zaferi milletimizin, komutanlarımızın, Mustafa Kemal'in zaferidir. Bütün millet için iftihar vesilesi olması gereken bu zaferle ilgili hala Türkiye'de bir tereddüt yaratma, siyasi, tercihleri Çanakkale Savaşı'nın iftihar karnesini şekillendirirken buna engel olamama gibi zaaflara tanık oluyoruz. Nerdeyse Çanakkale Zaferi ile Mustafa Kemal'in hiçbir ilişkisi olmadığını söylemek istiyorlar. Çanakkale Zaferinde karşımızda İngiltere vardı. İngiltere yönetimindeki Churcill, 'savaşın kahramanı kimdir' sorusuna 'En büyük talihsizliğimiz karşımızda Mustafa Kemal gibi bir komutanın çıkmış olması' demiştir. Savaşın karhamı kim gidip Churcill'e sorsunlar. Churcill'in fark ettiği bu gerçeği ne yazık ki Türkiye de fark etmeyenler, fark etse de kabul etmeyenler varlığını hala sürdürüyor" diye konuştu.

Sitene Ekle