BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,87
ALTIN 2.485,32
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Deniz Baykal'dan bomba kaset açıklaması

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın kendisi hakkındaki sözleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın kaset komplosu hakkında yaptığı "Sayın Baykal benim açıklamamı istiyor" açıklamasına cevap verdi.

Deniz Baykal, kendisine kurulan kaset komplosunu 
Başbakan Erdoğan'ın miting meydanlarında istismar ettiğini savundu. 

İşte Deniz Baykal'ın o açıklaması...

4 YILDIR AYDINLATILAMADI

 “Sayın Başbakan, bir süredir ısrarla kaset komplosu konusunda benim bir açıklama yapmamı ve komployu yapanların “onlar” olduğunu benim de söylememi istiyor. Ne yazık ki 4 yıldır, bu komplonun aydınlatılması sağlanamamıştır. Bu görev öncelikle Sayın Başbakanındır. Sorun, komplo tertibini kimlerin uyguladığından ibaret değildir. Onlara komplo tertiplenmesi talimatını kimler vermiştir? Devletin en hassas kurumları en yukarı düzeyden talimat alarak bu olayın içinde yer almışlar mıdır?

KİMLER İSTİSMAR ETTİ?

Düzenlenen komplonun yayınlanması talimatını kim vermiştir? Yayınlayanlara bu talimatı hangi devlet kurum yetkilisi vermiştir? Bu komplonun, yayınlanmasından sonra bu aşağılık tezgâhın siyasi istismarını kimler miting meydanlarında yapmıştır?

TALİMATI VEREN ORTAYA ÇIKARSA

Yarın, en yukarı siyasi düzeyden en hassas kurum yetkilisine talimat verildiğini ortaya koyan dinlemeler, görüntüler ortaya çıkarsa ne olacaktır? Sayın Başbakan bu konunun önemini kavramış gözüküyor. O nedenle ısrarla kendi tezini herkese dayatmaya çalışıyor. Ama benim siyasi deneyimlerim, yaşadıklarım, gördüklerim, gerçeğin, gerçeğin tümünün dışında hiçbir şeyin beni ikna etmesine izin vermiyor.”