BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,32
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Deniz Baykal'dan Ahmet Türk hamlesi savcıya gitmiş!

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın tutuklu Ahmet Türk'ü ziyaret için Mardin'e gittiğini yazdı. Övür'an aktardıklarına göre, Baykal Ahmet Türk dosyasına bakan savcıyla da görüştü.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'dan Mardin'e sürpriz ziyaret. Görevden alınan eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret eden Baykal, dosyaya ilişkin de başsavcıdan bilgi almış.

Baykal'ın Ahmet Türk ziyaretinin detaylarını bugünkü köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür ise Baykal'a sert eleştirilerde bulundu. 

Baykal'ın ziyaretine ilişkin  "Baykal'ı tam da AB ile ilişkilerin dondurulduğu, Suriye'de tehlikeli bir adımın atıldığı, Adana'da bombaların patladığı bir günde, Mardin'de görüyoruz" diyen Övür şunları yazdı:

"...

Siyasette hâlâ bir rota tutturamayan Baykal'ı Mardin'e getiren şey gözaltında olan ve sonra tutuklanan eski Mardin Büyükşehir Belediye Bakanı Ahmet Türk'e moral vermek.

Geçmişe dayanan bir arkadaşlıkları olduğu biliniyor ama o tam bu dönemde devreye girmesinin gerekçesini başka türlü açıklıyor:

"Ahmet beyin çıkmasından sonraki desteği ve katkısıyla yeni bir anlayışla Türkiye'de silahı, şiddeti ve terörü ortadan kaldırırız."

Kürt meselesinde en şahin duruşuyla bilinen Baykal'ın bu çıkışının altında ne yatıyor yakında görürüz ama şimdiden şu soru soruluyor:

Acaba CHP-HDP yakınlaşmasının konuşulduğu bugünlerde bir rol mü oynamak istiyor?

İşin o yanını geleceğe bırakalım ve bugüne dönelim.

Baykal'ın birdenbire hem de duruşmanın yapılacağı gün Mardin'e gitmesi manidar. Ama daha önemlisi anayasayı önemsediğini söyleyen bir siyasetçi olarak Başsavcı'yla görüşmesi.

Keşke tek yanlış bu olsa.

Baykal'ın bu ani gezisi yakın geçmişle ilgili onlarca soruyu akla getiriyor.

Baykal, neden hendek siyasetiyle şehirler yerle bir edilirken, genç çocuklar Kandil'in kirli hesapları uğruna ölüme sürüklenirken eski arkadaşı Ahmet Türk'ü hatırlamadı?

Birlikte hendekçilere karşı çıkıp, o gençlerin ölmelerini engellemedi?

Neden yapmadı?

Çok değil 10 Kasım'da Mardin'in Derik ilçe kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk makamında bombayla öldürüldü.Peki ne yaptınız? Oraya neden gitmediniz?

Yine tarihin yanlış yerinde durdunuz.

Keşke eski arkadaşınızı hendekler kazılmadan, o kaymakamlar öldürülmeden ve gözaltına alınıp tutuklanmadan hatırlasaydınız.
Doğrudur Ahmet Türk, 50 yıldır siyasetin içinde ve makul bir siyasetçi olarak biliniyor.

Ancak, şu da bir gerçek, ne yazık ki o da tıpkı sizin gibi hiçbir zaman inisiyatif koyan bir siyasetçi olmadı. Onun tutuklanmasını da, onun siyaset yerine şiddeti dayatan PKK ve Kandil karşısında susmasını da doğru bulmuyorum.

Elbette siyasette eski dostluklar ve dayanışma önemlidir ama ölümleri durdurmak ve çözüm üretmek çok daha önemlidir.