BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.433,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Deniz Baykal'a CHP'den 11'inci sıra!

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adaşı Avukat Deniz Baykal Bursa'dan 11'inci sıra milletvekili adayı oldu.

Abone ol
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adaşı ve meslektaşı Av. Deniz Baykal, CHP'nin YSK'ya verdiği milletvekili aday listesinde 11. sırada yer aldı.
 
Bursa Barosu avukatlarından Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinin birçok ilde olduğu gibi Bursa'da da ön seçim yaparak milletvekili adaylarını belirlediğini, tüm partililerin de bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 
 
Kendisinin de bu yarışa katıldığını, bunun sonucunda listede 11'inci sırada yer bulduğunu anımsatan Baykal, "Beni aday gösteren partimize teşekkür ederim. CHP kültüründe ve sol kültüründe, hiçbir zaman 'ben' anlayışı yoktur, 'biz' anlayışı vardır. Bu anlayış çerçevesinde sıralamanın neresinde olursak olalım, bizim için öncelikli olan partinin iktidara gelmesidir. Bunun için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

ESKİ GENEL BAŞKAN BAYKAL 2. SIRADA
 
Baykal, aynı isim ve soy ismi taşıdığı eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da Antalya'da 2'inci sırada yer aldığını hatırlatarak, "Hem aynı adı ve soyadı taşıyoruz hem de aynı mesleği yapıyoruz. Şu an seçimlerde iki Deniz Baykal adı olacak. Bana 'Deniz Baykal kimdir?' diye sorduklarında her zaman şunu söyledim; 'Deniz Baykal CHP'nin evladıdır. Deniz Baykal, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu ve bir yurttaşdır.' Biz bu anlamda genel seçimlere yönelik partimizin ilkeleri ve çizdiği yolda iktidara gelebilmek için halka kendimizi anlatacağız."