BIST 9.069
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,12
HABER /  POLİTİKA

Deniz Baykal hacca mı gidiyor?

Ankara Kulislerine ‘Baykal önce Mescid-i Aksa’ya sonra Hacca gidecek’ söylentisi düştü. Biz de CHP yetkililerine sorduk. Bakın ne dediler?

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL


ANKARA- Çarşaf açılımı ile gündem yaratan ve tartışma çıkartan CHP Genel Başkanı deniz Baykal’ın şimdi de Mescid-i Aksa ve Hac ziyaretine çıkacağı ileri sürüldü. Ankara siyaset kulislerinde iddia edilen konuyu araştırdık.

BÖYLE BİR GEZİ PLANI YOK

CHP Genel Merkezi ve özel kalem Müdürlüğü ve CHP’nin ileri gelen kurmayları bu iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Özel Kalem Müdürlüğü’nün elindeki takvimde ne Mekke ne de Kudüs gezi programı yer aldığı bildirildi. Daha önce Mescid-i Aksa ziyareti gerçekleştiren Baykal’ın programlanmış bu tür yeni bir gezisi bulunmuyor.

KAFA KARIŞTIRICI SÖYLENTİLER

CHP kurmayları, bu tür söylentilerle kamuoyunda kafa karışıklığı ve gündem değiştirme çabalarının olduğunu ileri sürdüler. Siyasi rakiplerinin (AKP) bu tür iddialarda bulunarak, Deniz Baykal’ın son yaptığı çarşaf ve türban açılımını ‘sulandırmak’ istediğini düşünen CHP kurmayları, “Gidilmesi gerekirse bir kez daha Mescid-i Aksa’ya da gidilir” dediler. Ancak, Baykal’ın şu an planlanmış böyle bir gezi programı olmadığını yinelediler.