BIST 9.680
DOLAR 32,41
EURO 34,45
ALTIN 2.488,61
HABER /  GÜNCEL

Deniz Baykal fena kıvırdı! Yürüyüşe katılmamış çünkü...

Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nü bu pazar Maltepe'de yapacağı mitingle tamamlayacak. Yürüyüşte dikkat çeken ayrıntılardan biri ise Deniz Baykal'ın neden yürüyüşe katılmaması oldu. Deniz Baykal ilk kez bu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşüne bugüne kadar sanatçısından işçisine, sendikalısından darbe mağduruna kadar bir çok isim katıldı. Katılması beklenen, hatta CHP'nin eski lideri vasfı düşünüldüğünde elzem olan Deniz Baykal ise  yürüyüşün hiçbir kilometresinde görülmedi.

Peki Deniz Baykal neden yürüyüşe katılmamıştı? Sporcu kişiliği ile bilinen Baykal için sağlık sorunu söz konusu olamazdı. Haliyle sebep çok merak edilir oldu.

NEDEN YÜRÜYÜŞE KATILMADINIZ?
Deniz Baykal bugün ilk kez konuyla ilgili soruyu yanıtladı. Verdiği cevap kimseyi tatmin edecek gibi değil. Soruyu soran Fatih Çekirge yanıtı şu satırlarla aktardı;

-"Atatürk, İnönü ve Ecevit’ten sonra CHP genel başkanlığı koltuğuna oturan Baykal neden yürümüyor?” Bu soru o kadar soruldu ki. Cevabı Baykal’ın sözleri arasından ben seçiyorum:

-“Bu yürüyüşün ruhunu paylaşan milyonlar var. Herkes gelip yürüyor mu? Yürüyen de yürümeyen de katkı yapıyor.”

MİTİNGE KATILACAK MI?
CHP'nin yürüyüşü pazar günü Maltepe'deki miting ile noktalanacak. Yürüyüşe gitmeyen Baykal mitinge katılacağını açıkladı. Yürüyüşte iktidarın da iyi bir sınav verdiğini söyleyen Baykal şöyle konuştu;

- “Başlangıçta iktidar olumsuz baktı. Güvenpark’a gece iş makinelerini yığdı. Ama sonra sağduyu hâkim oldu. Muhalefet hiçbir provokasyona izin vermedi. Çok barışçı bir yürüyüştür bu. İktidar da buna engel olmayarak Türkiye’de barışçı eylemlerin de olabileceğini göstermiştir. Demokrasi açısından çok iyi bir gelişmedir bu."