BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.441,09
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Deniz Baykal CHP'den ihraç edilecek mi?

Son dönemde CHP yönetimiyle ters düşen Deniz Baykal partiden ihraç edilecek mi? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal'ın ihracına ilişkin net bir açıklama yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın partiden ihracının sözkonusu olmadığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu, CHP'de başarılı bir yönetim gerçekleştiremediği ve istifa etmesi gerektiği yönündeki eleştirilere ise "İstifa etmeyi düşünmedim. Ama bizim partimiz demokrasinin en güzel şekilde yaşandığı partidir. Elbette ki bir genel başkan ben hayatımın sonuna kadar genel başkanlık yapacağım diye bir arayış içinde olamaz ve olmamalıdır da" dedi.

BBC Türkçe Servisi'ne özel röportaj veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti içindeki tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının detayları şöyle:

İSTİFA ETMEYİ HİÇ DÜŞÜNDÜ MÜ?

İstifayı düşünüyor musunuz?

Yo, hayır. İstifa etmeyi düşünmedim. Ama bizim partimiz demokrasinin en güzel şekilde yaşandığı partidir. Elbette ki bir genel başkan ben hayatımın sonuna kadar genel başkanlık yapacağım diye bir arayış içinde olamaz ve olmamalıdır da. Genç dinamik başkan adayları çıkmalı, onların önünü açmalı, onları teşvik etmelidir. Benim düşüncem bu. Böyle isimler elbette var. Destekliyoruz. Yeri, zamanı gelince de göreceksiniz zaten.

CHP sürekli yeniliklere açık bir partidir. O kadar ki bizim son seçim bildirgemiz diğer üç parti tarafından kopyalandı. Bu bizim hem ülkenin sorunlarına ne kadar hakim olduğumuzu, halk tarafından da kabul edildiğini gösteriyor.

DENİZ BAYKAL'IN İHRACI TARTIŞMALARI

Direniş olabilir. Ama parti içinde direniş var, beni eleştiriyorlar diye o insanları parti içinden atmak ya da hiç eleştirmeyin demek doğru değil. Tam tersine genel başkan olarak her eleştiriye kulak kabartmam ve varsa bir eksiğim onu tamamlamam gerekiyor.

İnsanların düşüncelerini açıklamaları, hem demokrasiye inanacaksınız hem de insanlar düşüncelerini açıkladılar diye alıp partinin dışına çıkaracaksınız, bunları doğru bulmuyorum. O zaman siz demokrat olamazsınız.