BIST 9.712
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,02
HABER /  GÜNCEL

Dengir Fırat'tan Erdoğan'ı kızdıracak açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" sözlerine AK Parti'nin kurucularından Dengir Fırat'tan yanıt geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Dün Kuveyt ziyareti sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, çözüm süreciyle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son açıklamasında “Kürt sorunu ifadesini kullanmak ayrımcılık olur. HDP illegal yollarla işimizi sıkıntıya soktu” ifadesini kullandı.

Erdoğan açıklamasına “Zaman zaman taraflar diyorlar, sen kim oluyorsun da taraf diyorsun. Bu ülkede devlet vardır. Çözüm sürecinde karşı karşıya oturulan bir masa yok. Olması devletin çöküşü demektir. Devlet silah bırakmaz, terörist silah taşırsa devlet de gereğini yapar. İç güvenlik konusunun bu kadar hassas olmasının sebebi de budur” diyerek devam etti.

Erdoğan'ın sözlerini internethaber'den Nesrin Yılmaz'a değerlendiren HDP Mersin milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, Erdoğan'ın açıklamasını uçaktaki basınç farkından dolayı normal bulduğunu söyledi.

Erdoğan'ın, "Çözüm sürecinde karşı karşıya oturulan bir masa yok. Olması devletin çöküşü demektir." sözünü değerlendiren Fırat, o zaman devlet çökmüş vaziyette" dedi.

Erdoğan'ın Kürt sorunu yoktur sözüne de gönderme yapan Fırat, "Erdoğan 2005'te Diyarbakır'da, "Kürt sorunu vardır ve bu benim sorunumdur demişti, üstelik AK Parti'nin 2001 yılında yazılmış olan proğramında Kürt sorunu başlığı orada duruyor" açıklamasını yaptı.

Fırat'ın açıklamaları şöyle:

O ZAMAN DEVLET ÇÖKMÜŞ VAZİYETTE

O zaman devlet çökmüş vaziyette. Kendisi 2005'te Diyarbakır'da "Kürt sorunu vardır, bu benim sorunumdur" demişti, bu birincisi. İkincisi, AK Parti'nin 2001 yılında yazılmış olan proğramında Kürt sorunu başlığı orada duruyor, demek biz o zamandan beri bölücüymüşüz farkında değilmişiz.

UÇAKTA BASINÇ FARKINDAN DOLAYI SÖYLEMİŞTİR

Ama bu açıklamayı normal karşılıyorum, ben daha önce söylemiştim; Sayın Cumhurbaşkanının konuşmaları coğrafi konuma göre değişir, uçaktaysa ayrıdır, ayağı yere basıyorsa ayrıdır, Türkiye'nin batısındaysa ayrıdır, doğusundaysa ayrıdır, onun için ben genelde yapmış olduğu konuşmanın nereden yapıldığına, coğrafi konumuna bakarım. Bu konuşmada çok normal, havada konuşmuş çünkü, basınç farkı var. Demek ki biz 2001'den beri Sayın Erdoğan'ın liderliğinde ülkeyi bölüyormuşuz, farkında değilmişiz.

ÇÖZÜM SÜRECİ KONUSUNDA HER GÜN UMUDUMU YİTİRİYORUM 

Cumhurbaşkanının son zamanlardaki konuşmalarına baktığım zaman şunu görüyorum ki; çözüm süreci, mevcut anayasa gibi dinlenme odasına alınmış durumda. Derin dondurucuya atılmış vaziyette, bu konuda her gün biraz daha umudumu kaybediyorum malesef.