BIST 9.719
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.424,33
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Demokratik Toplum Kongresi dağıtılsın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BDP ve Demokratik Toplum Kongresi'ni hedef aldı

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını ve Demokratik Toplum Kongresinin (DTK) dağıtılmasını istedi.

Alperen Ocaklarının parti genel merkezinde yaptığı ''Teröre ve provokasyonlara karşı alınacak tavır'' konulu toplantı öncesinde basın açıklaması yapan Destici, Alperenlerin kesinlikle provokasyonlara kapılmayacağını vurguladı.

Alperen Ocakları'nın yeni Genel Başkanı Cengiz Kırçın'la birlikte gazetecilerin karşısına geçen Destici, ''Bu ülkede yaşayanlar yüzlerce kez Kandil'in bombalandığını gördüler ama hiçbir sonuç alınamadı'' diyerek, teröre karşı topyekün mücadele çağrısında bulundu. Öncelikle teröre destek veren ve organik bağı bulunan kimseler hakkında hukuki sürecin biran önce başlatılması gerektiğini ifade eden Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''PKK'nın siyasi uzantıları bu devlete ve millete pervasız biçimde meydan okuyor. Hiç vakit kaybetmeden hemen yarın DTK dağıtılmalı, BDP milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmalı. PKK'ya destek veren BDP'li belediyeler belirlenip haklarında hukuki süreç işletilmelidir.''

PKK'nın siyasi uzantılarına karşı yıllardır hiçbir şeyin yapılamadığını öne süren BBP lideri, ''Teröre destek verenler için TCK'da yaptırımlar var. Ancak bunların hiçbiri uygulanmıyor. Devleti yönetenler 'aman ortamı germeyelim, tutuklarsak sokağa inerler' diyor. Devlet teröristten korkar mı? Devlet kendi topraklarında ikinci bir otoriteye izin verir mi? Bu böyle süremez'' şeklinde konuştu.

5 BİN KİŞİLİK MOBİL BİRLİK ÖNERİSİ

Teröre karşı alınacak önlemlerin topyekün olması gerektiğini belirten Destici, daha önce gündeme getirdiği 5 bin kişilik ''Mobil birlik'' önerisini yineledi.

Destici, ''2 bin 500 kişilik sosyolog ve psikolog ekibi kurulup hemen bölge insanın talebini dinlemeli hem de terörün gerçek yüzünü onlara anlatmalı. Ayrıca halen yürürlükte olan sınır anlaşması hayata geçirilip, Irak'ın 75 kilometre içinde güvenlik kuşağı oluşturularak terör bitene kadar, bu güvenlik bölgesinde kalınmalı. Yani Türkiye sırtını Gabbar'a dayamalı'' önerisinde de bulundu.

''ALPERENLER PROVOKASYONA GELMEYECEK''

Mustafa Destici, son günlerde yaşanan terör olaylarına karşı Alperen Ocaklarının tutumu konusunda ise ''Arkadaşlarımız asla hukukun dışına çıkmayacak, provokasyona gelmeyeceklerdir. Ancak terörün gerçek yüzünü her şekilde Anadoluda anlatacak. Bizim sloganımız şu: Kürtler kardeşimiz, PKK düşmanımızdır. Teröristle oradaki kardeşlerimiz aynı kefeye koymayacağız'' ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin TSK'nın 30 Ağustos resepsiyonunu iptal etmesine ilişkin sorusuna ise ''Olumlu buluyorum'' yanıtını verdi.