BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.426,88
HABER /  POLİTİKA

Demokrat Partiyi sarsan istifa şoku

Demokrat Parti'nin tek il belediye başkanlığında istifa şoku yaşandı.

Abone ol

Namık Kemal Zeybek'in genel başkanlığında Haziran seçimlerine iddialı hazırlanan Demokrat Parti'de kan kaybı yaşanıyor.

Demokrat Parti'nin tek il belediye başkanı olan Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal partisinden istifa etti. Koçal'la birlikte DP Yalova İl Başkanı Muhammet Sarıoğlu ve Çiftlikköy İlçe Belediye Başkanı Metin Dağ da görevlerinden istifa etti.

Metin Dağ ile basın toplantısı düzenleyen Yakup Koçal, partilerinden istifa ettiklerini ve bağımsız kalacaklarını söyledi. Koçal, 5-6 aydır kendisi hakkında milletvekili olacağı şeklinde dedikodular yapıldığını belirterek, ''En az birkaç kez açıkladım. Ancak her seferinde milletvekili adayı olacağım söylenip durdu. Çok açık ve net söylüyorum; milletvekili olma isteğim ve talebim olmadı'' dedi.

BAŞKANIN İLGİNÇ SİYASİ HESABI

Gelinen süreçte DP'nin barajı geçme şansı olmadığını ifade eden Koçal, şunları söyledi:

''DP, oluşturulmaya çalışılan bir ittifak çerçevesinde seçimlere girecek. Bu kapsamda yerel seçimlerde tek belediye başkanı çıkardığı il olan Yalova'dan da mutlaka aday göstermek isteyecek. Ancak DP'nin Yalova'da milletvekili çıkarma şansı çok az. Bu noktada önümüzde iki seçenek var. Ya mensubu bulunduğumuz partinin seçilme şansı olmayacak adayını destekleyeceğiz ya da destek vermeyip hiç de ahlaki olmayacak bir tutum sergileyeceğiz. Biz belediye başkanıyız. Halk bizden hizmet bekliyor. Bu hizmeti en iyi şekilde halkımıza verebilmek adına milletvekilleriyle koordineli bir çalışma sergilemeliyiz. Bugün destek vermediğimiz bir milletvekili ile yarın nasıl birlikte hareket edeceğiz?

Bu noktada bağımsız kalarak bizlerle kol kola hareket edeceğine inandığımız ve seçildiğinde Ankara'da il adına bizlerin menfaatlerini koruyacak adaya destek vereceğiz. Bu aday için henüz bir ön yargımız yok. Tek kriter il adına belediyelerimize destek vermesidir.''

DAĞ HİÇ DP'Lİ OLMADI

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ise ''Bugüne kadar zaten DP'li olamadım'' diyerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

''Geçtiğimiz günlerde de açıkladım. Şu an olmasa da ben kendimi halen Anavatan Parti'li hissediyorum. DP'de üye kaydım bile yok. Bundan sonraki süreçte yolumuza bağımsız devam etmek istiyoruz. Çiftlikköy olarak önümüzde çözülmesi gereken iki sorun var. Bu konularla ilgili sürekli bürokrasi duvarına tosluyoruz. Meclis üyelerimiz istifa etmediler. Seçimlerde üyesi bulunduğumuz partinin adayını desteklememek bize yakışmaz. Zaten bir süredir sürekli istişare halindeydik.''