BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.495,85
HABER /  POLİTİKA

Demokrat Parti'den referandum istifası

Referandumda "hayır" oyu kararı alan Demokrat Parti karışıtı. Bir ilçe yönetimi isitfa etti.

Abone ol

Demokrat Parti'nin referandum konusunda aldığı "Hayır" kararı istifa getirdi. DP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Sedat Ağan ve yönetim kurulu üyeleri, “Hayır misyonunda yer almak Demokrat Parti misyonuna ihanettir” diyerek yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

DP Merkez İlçe Başkanı Sedat Ağan bugün yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenledi. Anayasa değişikliğinin bazı eksikleri ve eleştirilecek yanları olduğunu belirten Ağan, “Buna rağmen anayasa değişikliğine ‘evet’ demek için de çok önemli gerekçelerimiz var. Her şeyden önce bu değişiklik yeni bir anayasa değişikliğinin önünü açacaktır. Türkiye’nin dünya ile rekabet etmek isteyen, kendi insanına birinci sınıf muamelesi yapan, imtiyazsız bir devlet olması için anayasa değişikliğinin gerekli olduğuna inanıyoruz. Sadece darbecilere sivil mahkeme yolunu açan madde için bile milyon kere ‘evet’ denir” diye konuştu.

DAYI AMCA OĞULLARIM ÖLDÜ

Sedat Ağan, 12 Eylül öncesinde sol görüşlü dayı oğulları ile sağ görüşlü amca oğullarının bile birbiriyle kavga ettiğini, amca oğlunun bu olaylarda yaşamını kaybettiğini söyledi. Ağan, “Bu anayasa değişikliği kardeşin kardeşe düşman olduğu bir dönemin muhakkak bu dünyada da sorgulanması için ciğeri yanan ailelerin acısını bir nebze olsa olsun dindirecektir” dedi.

HAYIR DEMEK İHANET OLUR

Ağan, DP’nin özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren bir misyona sahip olduğunu belirtti. Ağan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Merhum liderimiz Menderes’in asıldığı 16- 17 Eylül gününü ‘bayram günü’ ilan eden Tansel Çölaşan’ın yer aldığı bu ‘hayır’ misyonunda yer almak Demokrat Parti misyonuna ihanettir. Ben ve arkadaşlarım bu ihanetin vebali ile yaşayamayız. Bu nedenle ben ve arkadaşlarım, referandumda güçlü ve modern Türkiye için evet diyoruz. Bu düşüncemiz nedeniyle çok sevdiğimiz partimizin genel merkez yönetimiyle çalışma olanağı kalmadığı için merkez ilçedeki görevimizden ayrılıyoruz.”

Başkan Ağan, eski Genel Başkan Süleyman Soylu’nun da ‘evetçiler’ arasında yer aldığını anımsattı.