BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  POLİTİKA

Demokrat Parti'de Cindoruk isyanı

DP'de işler karışıyor. Cindoruk'u istemeyenler arka arkaya istifa etmeye başladı. Son istifa haberleri Kocaeli ve Mardin'den.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Kocaeli Derince İlçe Başkanı Mümin Büyükkaya, yönetim kurulu üyeleri, mahalle ve köy temsilcilerinden oluşan 80 kişi partisinden istifa etti.

Partililer, Genel Başkanları Hüsamettin Cindoruk’u suçlayarak, Tansu Çiller’i istediler.

Bir istifa haberi de bugün Cindoruk Başkanlığında Mardin'de yapılacak Başkanlık Divanı toplantısı öncesi Mardin Savur'dan geldi.

KOCAELİ'NDE İSTİFALAR ARKA ARKAYA GELDİ

Hüsamettin Cindoruk’un DP genel başkanı olmasından sonra Kocaeli’de il ve ilçe teşkilatları tek tek boşalmaya başladı. Son olarak Demokrat Parti Derince İlçe Başkanı Mümin Büyükkaya, ilçe yöneticileri, mahalle temsilcileri, köy temsilcileri ve kanaat önderleri olmak üzere 80 kişi partisinden istifa etti. Daha önce il başkanı Ercüment Şahin ve 10 il yöneticisi, Gençlik Kolları Başkanı Arda Süer ve İzmit Başkanı Yaşar Keskin istifa etmişti.

İstifa edenler adına bir konuşma yapan Büyükkaya, partinin, Genel Başkan Cindoruk’la bir adım ileriye gidemeyeceğini söyledi. Büyükkaya, genel başkan olarak Tansu Çiller’i istediklerini ifade etti.

CİNDORUK'A MARDİN ŞOKU

Bir istifa haberi de Cindoruk başkanlığında bugün Mardin'de yapılacak DP Başkanlık Divanı toplantısı öncesinde geldi. Mardin'in Savur Belediye Başkanı Şerif Eşref Ayaz da, partili meclis üyeleri ile birlikte Demokrat Parti'den (DP) istifa etti.

Belediye başkanlığını 6 dönem kazanan Ayaz 1984 yılından beri aralıksız bu görevi yapıyordu. Eşref Ayaz, istifa gerekçesinin Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk ve yönetimi ile bir ilgisinin olmadığına vurgu yaparak, önümüzdeki günlerde hangi partiye geçeceğini de açıklayacağını sözlerine ekledi.