BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
POLİTİKA

Demokrat Parti kararını verdi: Akşener'i destekliyoruz...

Demokrat Parti, 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i destekleme kararı aldı.

Seçimler için partilerin hazırlıkları hızla devam ederken Demokrat Parti, 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i destekleme kararı aldığını açıkladı. Akşener 100 bin imza ile dün YSK'ya başvuru yapmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ziyaret etti. DP Genel Merkezi'ndeki ziyaretin ardından, Akşener ve Uysal basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Meral Akşener Kimdir?

İYİ Parti'nin kurucusu ve Genel Başkanı olan Meral Akşener kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Türkiye'nin ilk ve tek kadın İçişleri Bakanı ünvanına sahip olan Meral Akşener, 18 Temmuz 1956'da İzmit Gündoğdu'da doğdu. Babasının adı Tahir Ömer, annesinin adı Sıddıka'dır. Meral Akşener'in eşi Tuncer Akşener'dir.

Meral Akşener'in asıl mesleği öğretim üyeliğidir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitiren Meral Akşener, Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. Yıldız, Kocaeli ve Marmara Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak ders veren Meral Akşener, Kocaeli Üniversitesinde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu.

Sitene Ekle