BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Demokrat Parti darmadağın oldu!

DP'de, Anavatan kökenli üyeler "bütünleşme protokolüne uyulmadığı" gerekçesi ise tek tek görevlerinden çekiliyor.

Abone ol

7. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ardından Başkanlık Divan üyelerini seçen DP'de, Anavatan kökenli üyeler "bütünleşme protokolüne uyulmadığı" gerekçesi ise tek tek görevlerinden çekiliyor.

7. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ardından Başkanlık Divanı ve Siyaset Planlama Kurlu üyelerini seçen DP'de, "Anavatan krizi" hız kesmiyor.

Kongrenin ardından dün ilk kez Genel İdare Kurulu'nu toplayan DP, Başkanlık Divan Üye seçimini yaptı. Ancak listede "eşit dağılım" konusunda uzlaşma sağlanamaması, Anavatan kökenli üyeleri rahatsız etti.

İlk olarak Salih Uzun'un Genel Başkanvekilliği'nden çekilmesinin ardından, bugün de Yılmaz Karakoyunlu "Siyaset Planlama Kurulu"ndaki görevinden istifa etti. Karakoyunlu istifasının nedenini, "Bizim bütünleşme protokolümüz vardır; burada eşit sayılar söz konusu idi. Ama DP buna riayet etmedi. Suiistimal ettiler" sözleriyle anlattı.

Uzun ve Karakoyunlu'nun ardından, Siyaset Planlama Kurulu'nda yer alan Prof. Dr. Ahad Andican, Prof. Dr. Dursun Akdemir, Baki Mert ile kurulun Sekretaryası Cem Karakeçili'nin de görevlerinden ayrılacağı konuşuluyor. Siyaset Planlama Kurulu'nun yanı sıra DP'de, Başkanlık Divanı üyelerinden de kayıp verilmesi bekleniyor.

DP'de kongrenin ardından görev alan, Demokratik Kitle Örgütleri, Meslek Kuruluşları ve İnsan Hakları Uygulamasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Basa ve Seçim ve Seçmen Kütüklerinin Düzenlemesi ve Denetlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper'in de görevlerinden istifaları bekleniyor. Söz konusu isimler Genel İdare Kurulu Üyelerine devam edecek.