BIST 9.802
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,37
HABER /  DÜNYA

Demokrat Parti bu skandalla sarsılıyor

Oregon Temsilciler Meclisi üyesi 56 yaşındaki David Wu'nun adı öyle bir skandala karıştı ki...

Abone ol

ABD'de, Başkan Barack Obama aracılığı ile yönetimi elinde bulunduran ve geçtigimiz haftalarda Temsilciler Meclisi üyesi Anthony Weiner'ın, genç bir kadına internet üzerinden çıplak fotoğraflarını gönderdiğini itiraf etmesiyle sarsılan Demokrat Parti'de, yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Oregon Temsilciler Meclisi üyesi 56 yaşındaki David Wu'nun, yakın bir arkadaşının genç kızı ile cinsel ilişki yaşadığı iddia edildi.

Evli ve iki çocuk babası vekilin, geçen yıl liseden mezun olan genç kız ile, kızın rızası dışında cinsel ilişki yaşadığı öne sürüldü.

Kimliği açıklanmayan genç kızın, anne ve babasının Temsilciler Meclisi üyesi David Wu'nun yakın arkadaşları olduğu ve seçim kampanyaları sırasında Wu'ya önemli miktarda bağış yaptıkları savunuldu. Tayvan asıllı Amerikalı olan ve 1999 yılından bu yana Amerikan Kongresi'nde bulunan David Wu, hakkındaki iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, 'konunun çok hassas olduğunu' belirtmekle yetindi. Türk kamuoyu, David Wu'yu, Amerikan Temsilciler Meclisi'nin bir alt kanadı olan, Dış İlişkiler Komitesi'nde sözde Ermeni Soykırım tasarısına 'evet' oyu vermesinden tanıyor.