BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan Zana'ya sert gönderme

BDP Genel Başkanı Demirtaş: Unutma Leylayı Leyla yapan Mecnun’un aşkıdır...

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Leyla Zana'nın açıklamalarıyla ilgili olarak, "Hiçbir belediye başkanımız, hiçbir parti yetkilimiz, hiçbir milletvekilimiz halkın iradesinin üstünde olamaz. Leylayı Leyla yapan Mecnun'un aşkıdır. Herhangi bir arkadaşımızı düşüncelerinden dolayı, 'aç kurtların' önüne atmamızı bekleyenler de, BDP'de ayrılık, gayrılık bekleyenler de yanılır" dedi.

DEMİRTAŞ"LEYLA'YI LEYLA YAPAN MECNUN'UN AŞKIDIR"

Van'da BDP'li belediye başkanlarının tutuklanmasını protesto etmek için BDP tarafından miting düzenlendi. Mitingte konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklamaların morallerini bozmayacağını belirterek, "Biz size seçimden önce ne dediysek onu yapacağız. Biz sizin vekiliniz. Asıl olan sizsiniz. Güçlü ve bağlayıcı olan sizsiniz. Hiçbir belediye başkanımız, hiçbir parti yetkilimiz, hiçbir milletvekilimiz halkın iradesinin üstünde olamaz. Leylayı Leyla yapan Mecnun'un aşkıdır" dedi.

Hakkari'den Van'a gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Van mitinginde Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Muş Milletvekili Demir Çelik, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Van Milletvekilleri Nazmi Gür ve Özdal Üçer eşlik etti.

KIŞANAK: KAZANMAK ÜZEREYİZ

Önce Gülten Kışanak otobüs üzerinden toplanan yaklaşık 3 bin kişiye seslendi. Direnişin sürmesi halinde Van'ın da Kürdistan gibi özgürleşeceğini belirten Kışanak, direnerek barış ve çözümün gerçekleşeceğini söyledi. Boyun eğerek çözümün olmayacağını belirten Kışanak, "Eğer 90'lı yıllarda direnmeseydik boyun eğmiş olsaydık şimdi ne TRT Şeş ne de Kürtçe seçmeli ders olurdu. Eğer boyun eğseydik şimdi konuşulanların hiç biri konuşulmazdı. Kritik bir aşamaya geldik. Kazanmak üzereyiz. Kürt halkının kendi topraklarında özgürce yaşamasına az kaldı. Barışa, özgürlüğe kadar direnişimiz sürecek" dedi.

"AKP PANİK HALİNDE"
Daha sonra konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mitingi izleyen polislere seslenerek görüntüleri iyi çekmelerini istedi. Demirtaş, "Bu görütülerin götürüp Bekir Kaya'yı, Cüneyt Canişi tutuklayan hakime gösterin. Görsün meydanlarda kaç tane Bekir Kaya, kaç tane Cüneyt Caniş var. Götürün Başbakan'a gösterin. Söyleyin ki Kürtler öldürülmekle bitmiyor. AKP şu anda panik halinde ne yapacağını bilmiyor. AKP içersindeki Kürt kökenli milletvekillerine sesleniyorum. Sizi kullanarak katliamlar yapıyorlar. Roboski (Uludere/Ortasu Köyü) gibi. Ama unutulmasın yeri geldiğinde halk bu koltukları sizin altınızdan çekmesini bilir. Bu operasyonlar siyasi amaçlıdır. Halkın yüreğine korku işlesin istiyorlar. Bunlar belediye hizmetlerinin aksamasını ve halkla belediyenin karşı karşıya gelmesini istiyor. Ama bir tek belediye çalışanı kalmasa bile biz gelip elimize süpürge alıp Van'ın sokaklarını temizleriz. Moralimizi bozmayacağız. Barış özgürlük gelene kadar direneceğiz. Barışın muhataplarıyla görüşülsün diyoruz. Müzakereyi savunuyoruz. Biz size seçimden önce ne söz verdiysek o yolda devam ediyoruz. Siz bize ne görev verdiyseniz biz buna gölge düşürmeden yapacağız. Biz sizin vekiliniziz. Asıl olan sizsisiniz. Güçlü olan sizsizinz. Bağlayıcı olan sizsiniz. Halk isterse rezil de yapar vezir de. Hiçbir belediye başkanımız, hiçbir parti yetkilimiz, hiçbir milletvekilimiz halkın iradesinin üzerinde olamaz. Leyla'yı Leyla yapan Mecnun'un aşkıdır" dedi.

Daha sonra Van Belediyesi tarafından asfaltı dökülen Hacıbekir Caddesi'nin açılışı yapıldı. Demirtaş mitingten sonra Van'dan ayrıldı.