BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.301,00
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan son dakika koalisyon açıklaması!

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş seçim sonuçları ve koalisyon hakkında son dakika bir açıklama yaptı. Demirtaş, 'HDP ile yan yana durmak ancak size şeref kazandırır.' dedi.

Abone ol

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş seçim sonuçları ve koalisyon hakkında flaş bir açıklama yaptı. Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş olası koalisyon için 'HDP ile yan yana gelemeyiz diyenler var. HDP ile yan yana durmak ancak size şeref kazandırır. Bizimle yan yana duranlar şerefli, onurlu duruşumuzdan sahiplenmiş olurlar.' dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ 'HERKESE KAPIMIZ AÇIK' DEDİ YENİ KOALİSYON AÇIKLAMALARI YAPTI- TIKLAYIN

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları...

"HDP İLE YAN YANA DURMAK ANCAK SİZE ŞEREF KAZANDIRIR"

Demirtaş koalisyon iddiaları hakkında, 'Bazıları biz HDP ile yan yana durmayız falan, HDP ile görünmeyiz gibi şeyler ifade ediyorlar. HDP ile yan yana durmak ancak size şeref kazandırır, onu söyleyeyim. HDP'nin şu anda Türkiye toplumuna demokratik siyasi olgunlukla bahşettiği şey, siyasi alandaki onurdur. Bizimle yan yana duranlar; bizim onurlu, şerefli duruşumuzdan nasiplenmiş olurlar. HDP'ye saldırmaya kalkmasın kimse.' dedi.

DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRI

Yeni İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par üyesi Aytaç Baran'ın silahlı saldırıya uğraması ve ardından 3 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet yetkililerinin sessiz kaldığını söyleyerek, "Her gün Diyarbakır'da başka yerlerde cenaze törenimiz var. Ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı halen sessiz. Ülkede iç savaş çıkarmak üzere birileri harekete geçmiş; Başbakan, Cumhurbaşkanı, hükümet ortalarda yok. İçişleri bakanı, adalet bakanı sesi, çıtı çıkmıyor. Zannedersin ki bekliyorlar. Ülke bir karışsın. Herkes birbirine girsin. İç savaş çıksın. Ondan sonra 'Bakın, AKP'nin kıymetini anlayın. AKP hükümetten düşünce ülke kaosa sürüklendi' denmesini bekliyorlar herhalde. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu ülke AKP'li, AKP'siz yolunu yürüyecek" dedi.

demi̇rtaş1.jpg

"YAPAMIYORSANIZ, YÜRÜTEMİYORSANIZ BIRAKIN"

Diyarbakır'da can kayıplarının yaşandığı, dün meydana gelen, olaylara ilişkin olarak Diyarbakır emniyetini ve valiliğini faillerin belirlenmesi konusunda göreve çağıran Demirtaş, "Diyarbakır'da yaşanan saldırılardan ve katliamlardan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bir kez daha yaşamını yitiren 4 kişiye Allah'tan rahmet, bütün yakınlarına, halkımıza baş sağlığı diliyorum. Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen bir derneğin başkanı katlediliyor. Suikaste uğruyor. Hemen akabinde Hizbullah militanı olduğu söylenen kişiler o anda hemen 2 arkadaşımızı, 2 HDP'liyi olayın olduğu bir yerde katlediyor. Yine başka bir HDP'li arkadaşımızı evinde beşinci katta gidip evinin içinde infaz ediyorlar. Kim neyi, ne yapmaya çalışıyor bunların ortaya çıkması için bütün bu tetikçilerin bağlantılarıyla ortaya dökülmesi lazım. 

'DİYARBAKIR'DAKİ 3 HDP'LİYİ KİM KATLETTİ?'

Diyarbakır emniyetinin, valiliğinin zaman geçirmeden ilk olarak Diyarbakır mitingdeki katliam bombacısının bütün ilişkilerini alenen kamuoyuna açıklanması lazım. Madem bir zanlı yakaldınız, dün akşam tutuklandı. Kimdir, ismi, cismi, kimlerden yardım almıştır, hangi örgütlü bağlantılıdır, hangi zaafiyeti kullanarak miting alanına bomba sokmuştur, bunların açıklanması lazım. İkincisi Hüda-Par'a yakın olan dernek başkanını kim katletmiştir? Kimse, bütün ilişkileriyle birlikte açıklanması lazım. Dün Diyarbakır'da 3 HDP'liyi kim katletmiştir? Bu bağlantılar açıklanmadan AKP yanlısı medyanın bugün manşetten veridiği gibi HDP'liler Diyarbakır'da infaza başladı' deme seviyesizliğini, alçaklığını kimse bize atmaya çalışmasın. Hükümette onlar var. Katledilen biz, katliama uğrayan biz. Hükümet tarafından suçlanan da biz. Yapamıyorsanız, yürütemiyorsanız bırakın. Hükümeti de bırakın. İş yapamayacak durumdaysanız elbette ki ülkeyi yönetecek bir kadro çıkar" diye konuştu.

demi̇rtaş2.jpg

"ZANNEDERSİN Kİ İÇ SAVAŞ BEKLİYORLAR"

Diyarbakır'da yaşanan olaylar konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet yetkililerinin sessiz kaldığını savunan Demirtaş, "Ben herkesten bu dönemde dikkatli ve tedbirli olmasını özellikle rica ediyorum. Herkes, bütün çevreler, siyasi partiler. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Biz silahlı bir örgüt falan değiliz. Bu saçmalığı bıraksınlar. Kimin elinde silah var, iyi biliyor herkes. Biz demokratik siyaset yapan Türkiye'nin büyük bir siyasi hareketi, partisiyiz. Dolayısıyla herkes ama herkes halkın geleceğini düşünen herkes; sağduyu ve sabırla hareket etmeli. Biz, bütün bu provokasyon girişimlerine rağmen halkımızın örgütlü, disiplinli duruşu sayesinde provokasyonları boşa çıkardık ama bedelleri ağır oldu. Her gün cenaze toprağa veriyoruz. Her gün Diyarbakır'da başka yerlerde cenaze törenimiz var. Ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı halen sessiz. Ülkede iç savaş çıkarmak üzere birileri harekete geçmiş; Başbakan, Cumhurbaşkanı, hükümet ortalarda yok. İçişleri bakanı, adalet bakanı sesi, çıtı çıkmıyor. Zannedersin ki bekliyorlar. Ülke bir karışsın. Herkes birbirine girsin. İç savaş çıksın. Ondan sonra 'Bakın, AKP'nin kıymetini anlayın. AKP hükümetten düşünce ülke kaosa sürüklendi' denmesini bekliyorlar herhalde. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu ülke AKP'li, AKP'siz yolunu yürüyecek. Barışını sağlayacak, demokrasisine kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

"HDP'NİN OLGUN DURUŞU OLMASAYDI NEFES ALINAMAZ DURUMA GELİNECEKTİ"

Saldırılar karşısında HDP'nin sorumlu davrandığını ve böyle davranmaya devam edeceğini vurgulayan Demirtaş, "Şu anda ülkenin birçok yerinde HDP, hedef haline getirilmiş durumda. Hedef haline getirenler de alenen HDP'yi bu şekilde suçlayanlardır. Bundan vazgeçilmesi lazım. Biz bir savaşa girmedik, seçime girdik. Halk tercihte bulundu. Herkesin saygı duyması lazım. Partimizle ilgili meşruiyet tartışması yapan, zavallıdır sadece. Kendilerine oy gelince meşru oluyor da HDP oy alınca bu oylar meşruiyet sorgulamasına tabi tutuluyorsa kusura bakmasınlar kendi seviyesizlikleridir. Ne kadar da saldırsalar HDP hem demokratik duruşunu gösterecek hem de kendini savunmasını bilecektir. Biz kurbanlık koyun değiliz. Kaos yaratamayacaklar. İç savaş yaratamayacaklar. HDP'nin halkımızın bu olgun duruşu olmasaydı bugün Türkiye'de nefes alınamaz duruma gelinecekti. Biz sabırlı davrandık. Sorumlu davrandık. Böyle davranmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"EMANET OYLARLA BARAJI AŞMIŞ BİR PARTİ DEĞİLİZ"

7 Haziran'da gerçekleştirilen Genel Seçimin ardından HDP'ye yönelik oylara ilişkin 'emanet oy' tartışmaları hakkındaki düşünceleri sorulan Demirtaş, barajın emanet oylarla geçilmediğine dikkat çekerek "Biz yüzde 13.02'ye yakın oy aldık. Bunun içinde bir tane bile emanet oy varsa bu bizim için kıymetlidir. Fakat biz emanet oylarla barajı aşmış bir parti değiliz. Çok güçlü, örgütlü bir tabanımız var. Tabanın desteğiyle barajı aştık. Bize emaneten oy verdiğini düşünen bir kişi bile varsa biz ona saygı duyacağımızı belirttik. Her oy kıymetlidir. Ama HDP tümüyle emanet oylarla buradadır, şeklinde bir yaklaşım doğru olmaz" açıklamasında bulundu.