BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.439,19
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan şehit annelerine bomba mesaj!

Demirtaş, siyasetçiler olarak evlatlarını kaybeden annelere karşı sorumlu olduklarını söylerken şehit anneleri için çarpıcı bir mesaj verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın modere ettiği canlı yayın oturumunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, şehit anneleri için çarpıcı bir mesaj verdi.

Siyasetçiler olarak evlatlarını kaybeden annelere karşı sorumlu olduklarını vurgulayan Demirtaş "Sorunu çözemediğimiz için onların evlatlarına bedel ödettik. Bu siyasetçilerin sorumluluğudur. Ben payımıza düşen kadarıyla sadece özür dileyebilirim o annelerden" dedi. Barışı sağladıklarında bunu en çok annelerin hak edeceğini kaydeden HDP lideri "barış ortamını da onlara armağan etmek lazım. En çok hakeden o acıyı yaşamış olanlardır. Başka analar ağlamasın diye sürece destek verdiler. En çok hak eden onlar" dedi.

"BU BİR SEÇİM VAADİ DEĞİL İNSANLIK VAADİ"

Biz hiç Başbakan olmasak da iktidar da olmasak, barajı aşmasak ben o annelerin ellerini öpüyorum. Çok şey borçluyuz onlara siyasetçiler olarak. Sorunu çözemediğimiz için onların evlatlarına bedel ödettik. Bu siyasetçilerin sorumluluğudur. Ben payımıza düşen kadarıyla sadece özür dileyebilirim. Başka ne diyebilirim ki? Onlar bizden iş aş beklemiyor. Sadece acılarına su serpecek bir çözüm bekliyorlar. Başka bir vaat beklemiyorlar. Seçimde başarlı olsak da olmasak da biz o çözümü sağlamak adına bunun gereği ne ise yapacağız. Ortaya çıkacak demokrasi ve barış ortamını da onlara armağan etmek lazım. En çok hakeden o acıyı yaşamış olanlardır. Başka analar ağlamasın diye sürece destek verdiler. En çok hak eden onlar. Bu bir seçim vaadi değil insanlık vaadidir.

"TSK'NIN KOMUTANLARINDAN DA OY ALACAĞIZ"

Demirtaş, seçimlerdeki iddiasını ortaya koyarkan çarpıcı bir de iddiada bulundu. Her kesimin oylarına talip olduklarını ve her seçmene ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayan Demirtaş, askerlerden de oy alacaklarını söyledi. HDP lideri, MHP ve CHP'lilerden oy isterken çözüm isteyen askerlerden de kendilerine oy geleceğine inandığını söyledi.