BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan şaşırtan PKK çıkışı ve meydan okuma!

DİYARBAKIR'da 13 köylünün öldürülmesiyle ilgili Selahattin Demirtaş PKK'ya rest çekti ve 'özür dilemelerini' istedi. Dokunulmazlıklar konusunda ise meydan okudu 'El mi yaman bey mi yaman!"

Abone ol

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, Diyarbakır'da PKK'ya ait kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 13 köylünün hayatını kaybetmesiyle ilgili PKK'ya "Özür dile" çağrısı yaptı.

Demirtaş, "Sorumluluk sahiplerinin açıklamalarını sorumsuzca buldum" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklaması şöyle:

"12 Mayıs gecesi Diyarbakır'da bir patlama yaşandı. 15 yurttaşımızın hayatını kaybettiği DNA sonuçları ile anlaşılmış oldu. 10 kişi bir soyadını, 5 kişi bir soyadını taşıyor. Bu kardeşlerimizin her birine Allah'tan rahmet diliyoruz. Böylesi bir olayın şu veya bu şekilde hiçbir haklı gerekçesi olamaz. En net bir dille kınadığımızı, kabul etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Sorumluluk sahiplerinin açıklamalarını da sorumsuzca buldum. Böyle bir durumda yapılması gereken, özür dilemek. Sivil yurttaşlarımızın katledildiği hiçbir olaya HDP sessize kalmadı. Biz şehirlerimizde savaş istemedik, bu bizim için ilkesel bir tutumdur. Her bir can bizim için kıymetlidir."

EL Mİ YAMAN BEY Mİ YAMAN!

Selahattin Demirtaş grup toplantısı çıkışında Meclis'teki dokunulmazlık görüşmeleri öncesi konuyla ilgili soruları da yanıtladı. "Dokunulmazlıklar kalkarsa tutuklanmayı Meclis'te mi bekleyeceksiniz?" sorusu üzerine Demirtaş, "Biz buradan başımız dik ayrılacağız. Bizi tutuklamak istiyorlarsa evimizde, çalışmalarımızda olacağız. El mi yaman bey mi yaman göreceğiz" dedi.