BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,46
ALTIN 2.490,54
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan Öcalan tepkisi

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş demokratikleşme paketiyle ilgili "Öcalan tabii ki en önemli aktörlerden biri ama gelişmeler muhalefet ve STK'larla da paylaşılmalı" dedi.

Abone ol

İNTERNET HABERBDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş çözüm süreciyle ilgili konuştu. Bugün gazetelerde çıkan "Demokratikleşme paketi Öcalan'a sunuldu" haberlerini "spekülasyon" olarak değerlendiren Demirtaş, önümüzdeki Pazar İmralı'ya gideceklerini ifade etti. Demirtaş, hükümetin Öcalan kadar muhalefeti ve STK'ları da bilgilendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

PAKET İMRALI'YA GİTTİ Mİ?

"'Paket İmralı'ya gitti mi gitmedi mi' bunlar spekülasyondan başka bir şey ifade etmiyor bizim için. Biz İmralı'ya gitmeden, görüşmeden son görüşmemizden bu yana ne tür gelişmerin olduğunu bilemeyiz" diyen Demirtaş, "Bu konuda açıklama yapması gereken hükümettir" şeklinde konuştu.

Gelişmelerin muhalefet ve STK'larla da paylaşılması gerektiğini söyleyen Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖCALAN TABİİ Kİ SÜRECİN ÖNEMLİ AKTÖRÜ

"Öcalan tabii ki sürecin en önemli aktörlerindendir. Kendisiyle gelişmeler paylaşılır ama bu yeterli olmaz. Muhalefet ve STK'larla paketin paylaşılması demokratik siyasi kurumlarla görüşlerinin de alınması lazım. Herkes açısından daha kapsayıcı olur.

SORUN BELLİ ÇÖZÜM BELLİ

Biz bu hafta sonu yeni bir heyetin İmralı'ya gideceğini tahmin ediyoruz. Şu anda hükümet kendi ajandasını, kendi siyasi gündemini oluşturup paketi kamuoyunun gündemine taşımaya çalışıyor, yoksa paket üzerinde haftalarca aylarca sabahlara kadar toplantı yapılacak durumu yok diye düşünüyoruz. Sorun belli, çözümü belli" dedi