BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.494,06
HABER /  SEÇİM

Demirtaş'tan Malatya mitinginde 'Abdullah Gül' bombası

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Malatya'daki seçim mitinginde "Sayın Abdullah Gül, inanıyorum kendisi de bize oy verecektir." dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Malatya mitinginde çok konuşulacak bir açıklamaya imza atarak "AK Partililer artık HDP'yi destekliyor." diyerek 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün HDP'ye oy vereceğini ileri sürdü.

DEMİRTAŞ'TAN ÇILGIN İDDİA!


Demirtaş, Malatya'da seçim mitinginde halka hitap etti. Demirtaş, ironik bir dille eleştirdiği AK Parti için "AK Partililer artık HDP'yi destekliyor. Bak, az kaldı Ahmet Hoca'yı HDP'li yapacağız." diyerek 'çılgın bir iddia' ortaya attı.

"GÜL, İNANIYORUM BİZE OY VERECEKTİR" 

Demirtaş bu iddiasının ardından "Sayın Abdullah Gül, inanıyorum kendisi de bize oy verecektir." dedi.

emirtas-miting.jpg 
İşte o konuşmadan çarpıcı satırbaşları:

KENAN EVREN GÖNDERMESİ YAPTI

YÖK'ü Kenan Evren kurmuştu, yüzde 10 barajı Kenan Evren. Adam gitti ama onun eserleri duruyor. Onları da inşallah peşinden göndereceğiz. Bunun için desteğe ihtiyacımız var. Bunun için HDP'nin barajı aşması ve AK Parti çılgınlığını durdurması için size ihtiyacımız var.

"DEVLETİ SİZİN KÖLENİZ YAPACAĞIZ"

Devleti sizin köleniz yapacağız. Vakti zamanında bir başçavuş bile tek başına devletim derdi. Şimdi gazeteleri, medyası aracılığıyla bütün Türkiye'ye onu yapmaya çalışıyorlar. Adliyeye düştüğünüzde içiniz rahat mıdır? Ben orada tarafsızım diye içiniz rahat mıdır?

Bir ağa babanız bir dayınız olmazsa, karakola düştünüz mü vay halinize. Bunun adı hukuk sistemi değildir. Dünyanın bütün diktatörlükleri böyledir işte.

"CUMHURİYET GAZETESİ BU YANLIŞI DÜZELTECEKTİR..."

Kibirli olanları, kendini haşa yaradandan bile üstün görenleri, sarayda oturup millete parmak sallayanlara öyle bir ders verin ki görsünler halkın gücünü. Cumhuriyet gazetesi HDP parlamentoda dışarıdan destekleyecek demiş. Net olarak, kötü niyet demeyeyim, HDP’nin görevi destek değil, AKP’nin burnunu sürtmektir. Ne içeriden, ne dışarıdan desteklemek gibi bir niyetimiz yok. Umut ediyorum, Cumhuriyet gazetesi bu yanlışı düzeltecektir.

"AK PARTİLİLER ARTIK HDP'Yİ DESTEKLİYOR"

AK Partililer artık HDP'yi destekliyor. Bak, az kaldı Ahmet Hoca'yı HDP'li yapacağız. Akşam başını yastığa koyduğunda iyi ki bu ülkede HDP var diyordur. Çünkü biz onların da güvencesiyiz.

Biz Ahmet hocayı da inanın ki biz savunuyoruz. Garibim ezilmesin diyoruz onun da hakkına hukukuna biz sahip çıkıyoruz. Bizim kültürümüzde var ezilene sahip çıkmak var. Senin için rahat olsun Ahmet hoca Vallahi seni kurtaracağız. O başkan olursa vay senin haline. Bakanlar kurulunu toplayamıyorsun ama biz onu başkan yaptırmazsak sen de o zulümden kurtulursun bütün ülke de kurtulur.

"KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK"

Birebir tanıdıklarım var. 2-3 yıl öncesine kadar senin benim gibi normal insanlar AK Parti'den ihale almaya başlamışlar. 2-3 yılda bu kadar para alın teri ile kazanılır mı? 3 yıl önce minibüse biniyordu şimdi altında en lüks Mercedesler.

Elinin altında 600 televizyon kanalı var. Dün isim vererek medya patronlarını tehdit ediyor. HDP'yi veriyorlar diye. İlle de hepsi beyefendinin kölesi olacak. Beyefendi hapşırsa hepsi canlı yayın yapacak. 3 tane televizyon kanalı akşam 3 dakika bizi gösterse çıldırıyor bunlar. AK Parti demokrasisi bu kadar. Sesimiz halka ulaşacak diye niye korkuyorsun. Korkunun ecele faydası yok. 7 Haziran gelecek, sandık kurulacak senin saltanatın bitecek.

"MEMLEKET HERKESİN NE MAL OLDUĞUNU ANLASIN"

Ben kendisine çağrı yapıyorum. İster ikiniz birlikte, yanınıza da 100 tane danışmanınızı alın canlı yayına çıkalım. Bir defa 2 saat canlı yayında tartışalım. Ondan sonra evimizde oturacağız. Gel beraber canlı yayında tartışalım. Memleket herkesin ne mal olduğunu anlasın.

Kendisi tarafsız cumhurbaşkanı ya eminin saldırılarda seviniyordum. Bu ülkede HDP varoldukça sen tek başına asla bu ülkenin hakimi olamayacaksın. İstediğin kadar hakaret et.

Bir Müslümanın kabesi tek olur, kıblesi tek olur ama buna rağmen hergün meydanda. Demirtaş Taksim Kabemizdir diye diye bizi, halkı kandırmaya çalışıyorlar.