BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan kritik çağrı! Herkes görev başına

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasına tepki göstererek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına ilişkin, "Belediye eş başkanlarımızın asla yapmadıkları şeylerin yapmış gibi iddia edilmesini asla kabul etmeyiz." dedi.

Demirtaş, beraberinde HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Milletvekili Ziya Pir ve bazı partililerle DBP Bağlar ilçe binası önünde yaptığı açıklamada, Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

ADİL YARGILANSINLAR

"Belediye başkanlarımız hırsızlık yapıp, suç işlemişse adil bir şekilde yargılansınlar." diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Belediye eş başkanlarımızın asla yapmadıkları şeylerin yapmış gibi iddia edilmesini asla kabul etmeyiz. Belediyeler kayyum atanması için hazırlıklar yapılıyor. Burada defalarca seçim kampanyalarında yarıştık. AKP'nin adayları devletin parası cebinde, devletin bütün imkanları elinde, rüşvetle, iş vaatleriyle seçim çalışması yürüttü, biz ise baskı ve engellemelerle...

KONU KÜRT HALKI OLUNCA MİLLİ İRADEYİ TANIMIYORLAR

Buna rağmen biz kazandık. Her seçimde de oylarımızı arttırarak kazandık. Fakat buna saygı duymuyorlar. 'Milli irade' diyorlar da mevzu Kürt halkı olunca o milli iradeyi tanımıyorlar. Açık söylüyorum. Burada fazlalık olan halk değildir, HDP ve DBP değildir."

HERKES SEFERBER OLACAK

OHAL kapsamında sokağa çıkmalarına izin verilmediğini savunan Demirtaş, "Eş başkanlarımız, arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar her yerde çalışmalarımızı, eylem ve etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Engellemeye kalkabilirler, yılmak yok. İl ve ilçe çalışanlarımız, tüm kadrolarımız gece gündüz demeden seferber olacak." diye konuştu.

BELEDİYENİN ÖNÜNÜ TOMA'LAR KAPATTI

Demirtaş, belediyeden tek bir aracın çıkmasına izin verilmediğini, bunun için belediyenin önünün Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile kapatıldığını öne sürdü.

HERKES GÖREV BAŞINA

"Sonra da 'HDP ve DBP halkı mağdur etti.' diyorlar, hayır. Üç gündür internet kesik. Çağrılarımız duyulmasın diye. Her bir kişi kendisini parti üyesi gibi düşünmeli, her akşam ev ev dolaşmalı. Allah'tan başkasından korkmadığımızı göstereceğiz. 90'larda ne cep telefonu ne internet ne de televizyon vardı. Ev ev, insan gücüyle çalışma yürüttük. Engelleyemeyecekleri budur. Herkes görev başına." ifadelerini kullanan Demirtaş, herkesi bu kapsamda çalışma yürütmeye davet ettiklerini kaydetti.

Demirtaş’ın konuşması sırasında sık sık terör örgütü PKK lehine sloganlar atıldı. Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra Muhammediye Camisi'nde cuma namazı kıldı.