BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.435,55
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan İmralı için fotoğraf başvurusu

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan ile hatıra fotoğrafı çektirmek için bakanlığa başvuruyor.

Abone ol

Çözüm süreci kapsamında İmralı'ya giden BDP heyeti, Öcalan ile fotoğraf çektirdikten sonra adadan dönmek istiyor.

"BAYRAM HEDİYESİ OLUR"

Demirtaş 6 Ağustos'ta İmralı'ya gitmek için başvurdu. İzin çıkarsa Öcalan'ın yeni fotoğrafını alacak olan Demirtaş, "Halkımıza bayram hediyesi olur" dedi.

Diyarbakır'da tutuklu bulunan milletvekili ve siyasetçileri E ve D Tipi Cezaevinde ayrı ayrı ziyaret edip, görüşmelerde bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı görüşmelerine ilişkin ilginç bir talebi kamuoyu ile paylaştı.

"İMRALI'DAN BİR FOTOĞRAF İLE DIŞARI ÇIKMAK İSTİYORUZ"

Demirtaş, İmralı Adası'nda bayramdan önce ya da sonra Öcalan ile BDP heyeti arasında yapılacak olan görüşmeden sonra bir fotoğraf ile adadan ayrılmak istediklerini söyleyerek, "Biz arzu ediyoruz, sayın Öcalan da eğer fotoğraf çekilmesine izin verirse ve arzu ederse bu yasalara aykırı değil. Bütün cezaevlerinde bütün tutuklu ve hükümlüler fotoğraflar çekebiliyor. Görüşçüleri ve yakınları ile fotoğraf çekebiliyorlar. O fotoğraflar dışarı çıkabiliyor. Bayramda veya bayramdan sonra yapacağımız görüşmede biz bu talebi dile getireceğiz. Bakanlığın iznine tabi bir olay değil aslında. Ama, İmralı'daki imkanlar el veriyorsa bir fotoğraf ile dışarı çıkmak istiyoruz" dedi.