BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Demirtaş'tan İhsanoğlu'na sürpriz telefon

Ekmeleddin İhsanoğlu, Habertürk'te hakkında merak edilen soruları yanıtladı. İhsanoğlu, Selahattin Demirtaş'ın kendisini aradığını da açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik'in sorularını yanıtladı.

“Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, 10 Ağustos sonrası için ne vaat ediyor?”, “Çözüm sürecine nasıl bakıyor?”, “Farklı siyasi partilerin tabanlarından nasıl oy isteyecek?”, “Seçilirse nasıl bir Cumhurbaşkanı olacak?”

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN SÜRPRİZ TELEFON

Programa girmeden önce Habertürk TV stüdyolarındayken, HDP Eş Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, telefonla İhsanoğlu'nu aradı.

İhsanoğlu, Demirtaş'ın kendisine başarılar dilediğini belirterek görüşmenin ayrıntılarını açıkladı: "Kampanyanın başlangıcını takip ettiğini, yaptığımız sunuşları yakından takip ettiğini, izlediğini ve başarılar dilediğini ve daha sonra seçimin seyiri ile ilgili karşılıklı iyi temennilerde bulundu.

DEMİRTAŞ ÇOK CENTİLMEN 

Medeni bir yarış olmasını hepimiz diliyoruz. Gerçekten Selahattin Bey'in de bu yarışa bu centilmenliğiyle bu tecrübesiyle, bu üslubuyla katılması, bizim baştan beri söylediğimiz centilmence yarış havasını pekiştirecektir. Ben ona inanıyorum. Diyaloğumuz devam edecektir kendisi ile.

ERDOĞAN ARADI MI?

Şimdiye kadar kendisinden telefon almadım. Adaylığımdan önce en son ben göreve veda ederken kendisine ziyarete gitmiştim, Ankara'da Aralık ayında olmuştu.

TUHAF ŞEYLER OLUYOR

Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim bildirgesini açıkladığı organizasyonda yaşanan ses sistemiyle ilgili olarak "Ses sistemiyle ilgili sorun dışarıdan müdahaleden kaynaklı. Son günlerde tuhaf şeyler oluyor, Türkiye bunları aşacak" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları:.

"EKMEK İÇİN EKMELEDDİN" SLOGANI

Kitap, bayrak ve ekmek kavramı bizim için kutsal.

KÜRT SORUNUNA NASIL BAKIYOR?

Devlet hatalar taptı, en büyük hata da anadili yasaklamasıdır. Anadil yasaklandı, devlet eline sopa aldı, bunlar büyük sorun.

DEVLETİN TEK DİLİ OLMALI

Devletin tek resmi dili olmalı ama halk anadilini kullanabilmeli. Terörü lanetliyoruz, kabul edilecek şey değil. Biz barıştan bahsediyoruz, silahtan değil.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

Bu sabah, yaptığım açıklamada İsrail'in bu tavrını kınadım. Ağır silahlar kullanılıyor, masum sivilleri çocuklar öldürülüyor. BM Güvenlik Konseyi'nin toplanması gerektiğine inanıyorum.

"TARAFSIZ OLMALIYIZ" TARTIŞMASI

Yaratılmak istenen yanlış bir imaj var. İsrail-Filistin konusunda değil, "Arap çekişmelerinde taraf olmamalıyız" dedim.

"YERİMİZ FİLİSTİN'İN YANI"

Filistin için yaptıklarımdan sonra bunların söylenmesi tuhaf ve haksızlık. Bu sorunda Türkiye Filistin'in hakla davasının yanında olmalıdır.

Bu teklif bana geldiği zaman AK Parti içerisindeki bazı dostlarım bana teklifi kabul et dediler. Türkiye, bir parti seçmiyor, bir hükümet başkanı seçmiyor. Bir devlet başkanı seçiyoruz. Ben şahsen istikrar peşinde olan AK Parti'li kardeşlerime sesleniyorum siz zaten istikrarı bozmayacaksınız. AK Parti seçmeninden de oy istiyorum.

AK PARTİ'NİN DIŞ POLİTİKASI

AK Parti hükümetinin ilk yıllarında dış politika verimli ve çok yönlüydü. "Arap baharı" denilen süreçten sonra Türkiye sıkıntıya girdi bunu gidermek lazım.

AK PARTİ DAVETİNİ GÜL MÜ YAPTI?

Bırakalım da bunu hatıratımıza bırakalım, millet kitap alıp okusun biraz.

ABDULLAH GÜL BAŞARILI BİR CUMHURBAŞKANLIĞI MI YÖNETTİ?

Sayın Abdullah Gül devletimin başıdır. Ben onun hakkında bir görüşte bulunamam. Takdir ederseniz benim devlet terbiyem böyle.

GÜL'LE HUBER KÖŞKÜ GÖRÜŞMESİ SONRASI ZAFER İŞARETİ YAPMASI

Siyasi ortamlarda kullanılır, o güne özel bir anlamı yok.