BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan flaş 'Davutoğlu' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Arınç-Erdoğan tartışmasına ilişkin 'Sayın Başbakan'ın hükümetin başı olarak tavrı ne olacak merak ediyoruz' dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün yani 22 Mart Pazar günü Nevruz konuşmasının ardından yaptığı açıklamada Arınç-Erdoğan tartışmasına ilişkin "Bakalım ne çıkacak biz de bekliyoruz. Özellikle Sayın Başbakan'ın hükümetin başı olarak tavrı ne olacak merak ediyoruz." dedi.

Doğu Güneydoğu Dernekler Platformu'nun 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde HDP'ye desteğini açıklamak amacıyla dün gece Taksim Elit World Otel'de düzenlediği toplantıya katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tolantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BAKALIM NE ÇIKACAK BİZ DE BEKLİYORUZ"

Demirtaş, hükümet sözcüsü Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan karşılıklı açıklamalara ilişkin soruya ise "Bakalım ne çıkacak biz de bekliyoruz. Özellikle Sayın Başbakan'ın hükümetin başı olarak tavrı ne olacak merak ediyoruz. Hükümetin başı olarak bu tartışmaların neresinde görmek istiyoruz" dedi.

demirtas.20150323102738.jpg

Toplantıya, HDP MYK üyeleri ve Doğu Güneydoğu Dernekler Platformu Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra platforma bağlı dernek yöneticileri de katıldı.

"KALICI BARIŞ"

Demirtaş, "Çağrının çok önemli ve olumlu olduğunu düşünüyorum ve sahip çıkmak gerektiğini ifade ediyorum. Çünkü Türkiye'de yaşayan herkesin en acil ihtiyacı kalıcı barıştır. Ve kalıcı barışa gitmenin de doğrudan yüzleşmeyle bağlantısı var. Bizler eğer parlamento olarak üzerimize düşenleri yaparsak siyasi partiler olarak silahsızlanma çağrısının karşılığını verecek bir demokrasi hamlesini yaparsak bu Türkiye'nin yararına olacaktır. Hem toplumsal barış hem özgürlükler açısından umut verici bir sürece girmiş olacağız" ifadelerini kullandı.