BIST 9.541
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.475,45
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan erken seçim açıklaması!

Erken seçimin güçlü bir ihtimal haline geldiğini vurgulayan Demirtaş, seçimlerin "savaş isteyen faşist blok ile barış bloğu" arasında olacağını söyledi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin erken seçime sürüklendiğini ve sandıkta ‘savaş isteyen faşist blok’ ile ‘barış bloğu’ arasında tercih yapılacağını söyledi.

MedNuçe Tv’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, HDP olarak halka barış sözü verdiklerini ve bundan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın seçimden hemen sonra söylediği “Sürecin artık filmini çekerler” sözlerini hatırlatan Demirtaş, “Çözüm sürecini kendileri bitirdiler. Erdoğan, kendisine İslam devletlerinin halifesi rolü biçmiş. Bunu da ancak başkanlıkla yapabileceğine inanmış. ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ dedik ve başardık. Erdoğan bunu kendisi için büyük bir darbe olarak gördü” dedi.

İki taraf arasındaki diyaloğun Dolmabahçe’de müzakereye evrildiğini ancak bunun başlamadan bittiğini söyleyen Demirtaş, “Diyalog tarafların birbirini ölçmesi tartmasıdır. Bu bir süre sonra biter, müzakere başlar. Dolmabahçe Mutabakatı, diyalog aşamasının bitirilerek müzakere aşamasına geçildiğinin açıklanmasıydı. Daha sonra İmralı’da masa kurulacak ve devletle gözlemci heyet gidecekti” ifadelerini kullandı.

Erken seçim olacaksa, ki öyle de görünüyor…

HDP’nin barajı geçmesiyle Erdoğan’ın hayallerinin suya düştüğünü söyleyen Demirtaş, kendilerinin barıştan vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, “Erken seçim olacaksa, ki öyle de görünüyor, Türkiye iki blokla karşılaşacak: 1- Savaş isteyen faşist blok, 2-Barış bloğu. Toplum bir an önce ateşkes beklentisinde, haklı da. Bunu sağlayacak olan Ankara. Masayı deviren Hükümet.  Herkes sesini yükseltip pres yaparsa hükümet bu savaşın yürütülemez olduğunu görecek” diye konuştu.