BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan Erdoğan'a Vezneciler patlaması tepkisi!

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vezneciler'de 12 kişinin öldüğü terlr saldırısıyla ilgili sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da Vezneciler'deki terör saldırısına dair açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'da Yenişehir Belediye Hizmet Binası açılışında konuşan Selahattin Demirtaş şunları söyledi:

"Saray'daki zat öyle normalleştiriyor ki. 'Kıyamete kadar devam edecek' anlayışını reddediyoruz. Gençlerin ölümü hemen durmalıdır. Eğer bu ölümler kıyamete kadar olacaksa, sen ne demeye o koltukta oturuyorsun? Savaş kıyamete kadar sürmeyecek, inanın. Kan gördükçe yüzüne can gelen anlayış kıyamete kadar sürmeyecek. Saraylar kıyamete kalmayacak."

"PARTİ LİDERLERİNE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"

Demirtaş, "Buradan Başbakan ve mecliste grubu bulanan siyasi parti liderlerine çağrıda bulunuyorum. Gelin dördümüz biraraya gelelim akan kanı durdurmak için görüşelim. Belirleyeceğimiz sürede bu sorunu çözemezsek hepimiz istifa edelim" dedi.

"ŞİDDETİN HİÇBİR YOLUNU KABUL ETMİYORUZ"

Demirtaş, "Hiçbir şekilde hiçbir şiddet yolu yöntemi HDP ‘nin benimsediği makul görebileceği bir yöntem olmadı. Bundan sonrada olmayacaktır. Siyasi alandaki gerilim rekabet kabulümüzdür ama, şiddetin hiçbir yolunu yöntemini kabul etmediğimizi birkez daha ifade etmek istiyorum" diye konuştu.