BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan Erdoğan'a olay 'dokunulmazlık' resti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erdoğan'ın HDP'li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin sözlerine 'Hodri meydan' diyerek cevap verdi.

Abone ol

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çin yolculuğu öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "HDP'li yöneticilerin dokunulmazlıkları kaldırılmalı ve bedel ödetilmeli" açıklaması sonrasında, bugün parti olarak Meclis'e dokunulmazlıkların kaldırılması için dilekçe verme kararı alan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan çok konuşulacak bir açıklama geldi. Demirtaş, dokunulmazlık için 550 milletvekiline yaptığı çağrıda, 'Hodri meydan' dedi.

550 VEKİLE ÇAĞRI YAPTI

Demirtaş, Halk Evleri'ni ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, Erdoğan'ın bazı HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin açıklamasına "Gelin 550 milletvekili toplu bir şekilde dokunulmazlığımızı kaldıralım" çağrısı yaptı.

"HODRİ MEYDAN! KORKMUYORUZ"

"Yurttaştan fazla niye dokunulmazlığımız olsun. Yolsuzluk mu yaptık, para mı çaldık derhal yargılanmalıyız. 550 milletvekili toplu bir şekilde dokunulmazlığımızı kaldıralım. Yargı onların emrinde olmasına rağmen korkmuyoruz." diyen Demirtaş, 'Hodri meydan' diyerek adeta meydan okudu.

ERDOĞAN'DAN 'DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILSIN' MESAJI

Erdoğan, Çin ve Endonezya'ya hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında  HDP'nin kapatılmasına ilişkin açıklamasında "Daha önce yapmış olduğum açıklamalar var. Ben parti kapatılması olayını doğru bulmuyorum. Fakat bu partinin yöneticilerinin bedelini ödemesi gerekir diyorum. Dokunulmazlık zırhından bunları sıyırarak bedelini ödemeli. Parlamento gerekeni yapmalı ve bunların dokunulmazlıklarını kaldırmalı bedelini ödetmeli" şeklindeki ifadeleriyle bazı HDP milletvekillerinin yasama dokunulmazlığından yararlanamayacağı mesajı verdi.