BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,76
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan Erdoğan'a ağır sözler

BDP'nin eski lideri Selahattin Demirtaş, askeri operasyonları ve Başbakan Erdoğan'ı çok sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

"Biz aradan çıkarsak; Başbakan öfkeyle karşılaşır" diyen bağımsız aday Demirtaş, "Bunlar, 'Ne kadar çok PKK'lı öldürürsem o kadar çok oy alırım' hesabı yapıyor. Kim ki kan üzerinden oy hesabı yapıyorsa Allah onun bin defa belasını versin" dedi.

Şırnak Uludere'de sınırı geçmek isterken öldürülen 12 PKK'lıdan biri olan Abdulkadir Ay memleketi Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Yiğitler Köyü Çatak Mezrası'nda toprağa verildi.

"BİZİ DE ARADAN ÇIKARIRSA ÖFKEYLE KARŞI KARŞIYA KALACAK"

Halkın öfkesininin artık kontrol edilemediğini ifade eden Demirtaş, Başbakan Erdoğan'a da artık kimsenin inanmadığını savundu. AK Parti hükümetinin kendi cephesinde Kürt sorununu çözdüğünü ifade eden Demirtaş, Erdoğan'ı hedef aldığı konuşmasında sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Halkın öfkesi taşmıştır. Kimse başbakanın tek bir sözüne inanmıyor. Başbakan, kendi cephesinden Kürt sorununu çözmüştür. Bu halkın AKP'ye de ihtiyacı yoktur. AKP'nin de herhalde bu halka ihtiyacı yoktur ki, halkı gözden çıkarmıştır. Halkın öfkesiyle kendisi arasında demokratik siyaset olarak biz duruyoruz. Bizi de aradan çıkarırsa, Başbakan halkın öfkesiyle karşı karşıya kalacak, bunu da bilmesinde fayda var. Dökülen kanlardan kim ki bir tek oy nasipleniyorsa, haram olsun diyorum. Elli bin defa burnundan gelsin, hangi partinin çıkarınaysa bu dökülen kanlar, o partiye haram olsun, parti yetkililerinin de burnundan gelsin. Başbakan da bunu anlıyordur. Bu Kürt gençlerinin kanını dökerek Türkler'in oyunu almayı hesaplıyorsa, başbakanın hesabı buysa bunun siyasi olarak altında kalacaktır" diye konuştu.

"ORTADA ÇATIŞMA FALAN OLMADI"

Demirtaş, Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaşananların çatışma sonucu olmadığını, doğrudan öldürmeye yönelik bir plan olduğunu öne sürdü.

Selahattin Demirtaş, "Ortada çatışma falan yok. Tunceli, Uludere ve Şırnak'ta yaşananlar, doğrudan nokta operasyonlarıdır. Yani öldürmeye dönük, imha etmeye dönük, nokta operasyonlarıdır. 40 günde 42 kişi yaşamını yitirdi. Ama başbakan sadece dikkat edin sadece kendi konvoyuna yönelik saldırıyla ilgili kıyameti koparıyor. Silopi'de de iki polis yaşamını yitirdi. Kıyameti koparıyorsan derdin cansa, canlara kıymet veriyorsan, Silopi'de yaşamını yitiren polisler can değil mi? Onlar için niye kıyameti koparmıyorsun?" diye konuştu.

"KAN ÜZERİNDEN OY HESABI YAPIYORSA ALLAN ONUN BİN DEFA BELASINI VERSİN"

Ölen 12 PKK'lının Kürt gençleri olduğunu, bunların da yüreklerde acı yarattığını dile getiren Demirtaş, "Bu 12 insan, Kürt gencidir. Bu yurttaşlar, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı değil mi? Bunların acısı yok mu? Dağa çıktı diye ailesiyle bütün toplumu halkla birlikte cenazesine mi saldıracaksın, taziyesine mi saldıracaksın? Hakaret mi edeceksin acılarına, ondan sonra da, 'din kardeşiyiz' bilmem neyim diyeceksiniz. 'Ne kadar çok PKK'lı öldürürsem o kadar çok oy alırım' hesabı yapıyorlar. Ben böylesi bir siyaseti, açıkça ret ediyorum. Kim ki kan üzerinden oy hesabı yapıyorsa Allah onun bin defa belasını versin diyorum" dedi.