BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.246,71
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan Diyanet İşleri Başkanına ağır sözler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i çok sert bir dille eleştirdi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i Ermenek'e giderek işçi katliamının üstünü örtmeye çalışmakla suçladı.

Yolsuzluk iddialarını gündeme getiren Demirtaş, Diyanet'e "Hırsızlık dinimize uygun bir faaliyet midir?" diye sordu.

Ermenek'te 8 maden işçisinin cenaze namazını kıldıran Görmez'in, sadece patronlara mesaj vermesi tartışma konusu olmuştu. Görmez'in bu tutumu Demirtaş'ın şimşeklerini üzerine çekti.

Bu sabah İmaj Radyo'nun canlı yayınına bağlanan ve gündemdeki konuları değerlendiren Demirtaş'ın sert açıklamaları manşethaber sitesinde yer aldı.

Çözüm süreciyle ilgili hükümetin tavrını eleştiren Demirtaş'ın asıl hedefinde ise Mehmet Görmez ve Diyanet İşleri Başkanlığı vardı. İşte olay sözler:

DİYANET İŞLERİ KALDIRILSIN

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi küçük bir bakanlık kadar. Gerçek anlamda Sünniliğe hizmet etmiyor, çarpıtıyor, 'Devlet dini' bakışıyla yaklaşıyor, dayatılıyor. Tam bir din devleti ve devlet dini 
algısı içerisinde operasyonel yaklaşıyor meseleye. Diyanet işleri alevilere hizmet etsin diye bir algı yok. Diyanet işleri kaldırılsın. Devletin bu işlerle alakası olmaması lazım.

PATRONA LAF SÖYLÜYOR, HÜKÜMEET HİÇBİR ŞEY SÖYLEYEMİYOR

Devlet din hizmeti vermez. Ermenek'te Diyanet İşleri Başkanı gidip cenaze namazı kıldı. Hükümete tek lafı yok. Patrona laf söylüyor, hükümete hiçbir şey söylemiyor.

DİNİ KULLANARK KATLİAMIN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYOR

Diyanet İşleri Başkanı Ermenek'e giderek hükümetin sorumluluğunu örtmeye çalışıyor. İşte Türkiye'nin bir numaralı din adamı Ermenek'e giderek işçi katliamını üstünü örtmeye çalışabiliyor ve bunu dini kullanarak yapabiliyor.

DİYANET DEVLETİN PİSLİKLERİNİ ÖRTME MEKANİZMASI OLARAK KULLANILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı, tümüyle sömürüyü meşrulaştırma, devletin zorunlu baskısını meşrulaştırma devletin pisliklerini örtme mekanizması olarak kullanıldı. Bu kadar hırsızlık, yolsuzluk üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tek bir açıklaması var mıdır? Hırsızlık dinimize uygun bir faaliyet midir? "

MEHMET GÖRMEZ NE DEMİŞTİ?


Diyanet İşleri başkanı Mehmet Görmez, Ermenek'te kıldırdığı cenaze namazının ardından acılı ailelere seslenmiş ve şunları söylemişti:

"İŞ ADAMLARINA HAYKIRIYORUM"

Aynı zamanda bu kardeşlerimiz, bir müddet önce Soma'da, bu defa Ermenek'te hayatını kaybeden, can veren bu kardeşlerimiz aynı zamanda bize büyük bir mesaj verdiler. Dediler ki, helal lokma helal kazanç emek değerlidir, mukaddestir. Onun için ben buradan hem emeğin alın terinin vicdanı adına bütün işverenlerimize iş adamlarımıza haykırıyorum.

"İŞ GÜVENLİĞİ SAĞLAMADAN ÇALIŞTIRMAK BÜYÜK GÜNAH"

İşçilerimizin alın teri kurumadan hakkını vermek ne kadar mukaddes ise, ne kadar değerli ise onların iş güvenliğini sağlamak, güvenli ortamlarda çalışmalarını sağlamak, o kadar büyük bir adalet mukaddes bir vazifedir. Tekrar bütün iş adamlarımıza işverenlerimize sesleniyorum. İşçinin alın teri kurumadan hakkını vermemek ne kadar büyük bir vebal günah ise, onların emeklerini çalmak ne kadar büyük bir günah ise, onların iş güvenliğini sağlamadan maliyetleri indirmek adına onların hayatını tehlikeye atmak o kadar büyük bir suç vebal ve günahtır.

"ASIL HESAP AHİRETTE OLACAKTIR"

Dünyada bunun hukuk önünde hesabı olduğu gibi, asıl hesap ahirette olacaktır. Ben bir daha böyle bir acıyı yaşatmaması için cenabı hakka niyaz ediyorum. Rabbimiz bir daha böyle acılar yaşatmasın bize. Geride kalan annelerimize, ablalarımıza, eşlerine, kardeşlerine, evlatlarına sabır niyaz ediyorum. Cenabı hak bize böyle acılar yaşatmasın."