BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  SEÇİM

Demirtaş'tan Davutoğlu'na şok cevap: Mal mal izleyeceksin

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun "Fırat'ın batısına PYD geçemeyecek" iddiasına şok bir yanıt verdi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Fırat'ın batısına PYD geçemeyecek. İki defa vurduk" sözlerine ilişkin, "Göreceksin geçecekler, sen de suyun bu tarafından mal mal izleyeceksin" dedi.

HDP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Florya Elite World Hotel'de düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması kararına değindi.

DEMİRTAŞ'TAN KOZA İPEK AÇIKLAMASI

Hergün siyasi operasyonlar, gözaltılar ve tutuklamalar yapıldığını iddia eden Demirtaş, şunları söyledi:

"İşte bugün olduğu gibi hesabına gelmediği medya kuruluşlarına kayyum atayarak, baskınlar, muhalif olarak gördüğü medya kuruluşlarını tehdit ederek, muhalefetin sesini kısmaya çalışan antidemokratik uygulamalar... 7 Haziran’da başlattıkları baskı, zulüm süreci, 1 Kasım'a kadar devam edecek, görünen o" ifadelerini kullandı.

AK Parti'ye çağrıda bulunan Demirtaş, "İktidar paylaşılır. Koalisyon kurulabilirdi. Şu ya da bu parti fark etmez. Madem 2023 vizyonun var ve buna güveniyorsun, tek başına yapma, beraber yapalım. Bizimle yapmıyorsan diğer partilerle yap" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'TAN DAVUTOĞLU'NA SERT TEPKİ

Türkiye siyasetinin bir gerçeği olduklarını söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bizim artık siyaseten ölümüz yüzde 13'tür. Bizsiz artık buralarda siyaset yapamazsınız. Öyle meydanı boş bulup devleti kendi malınız, mülkünüz gibi kullandığınız dönemler bitti. Devlet hepimizin, lafa geldiğinde öyle diyor. Hepimizinse beraber yönetelim. Vatan hepimizin, laf lafa geldiğinde söylüyorlar. Tamam ortak vatan, beraber yönetelim. Niye zoruna gidiyor."

"PYD İSTER BATISINA GEÇER İSTER DOĞUSUNA GEÇER"

Başbakan Davutoğlu'nun "PYD'yi vurduk" açıklamasını hatırlatan Demirtaş, "Ey Davutoğlu, her kuşun eti yenmez. Öyle 'PYD’yi iki defa vurdum, yine vururum' geçti o günler. PYD Fırat'ın batısına geçerse vururmuş senin tapulu toprağın mı orası? PYD ister batısına geçer ister doğusuna geçer " ifadelerini kullandı.

Demirtaş, "Adam okyanusun ötesinden gelmiş Kürtlerle burada ittifak yapıyor. Öbürü dünyanın öbür ucundan Çin’den gelmiş Kürtlerle iş birliği yapıyor. Bizimki hala 'PYD’yi iki defa vurduk yine vururuz' diyor" değerlendirmesini yaptı.

Selahattin Demirtaş, "20 milyon Kürt yurttaş var Türkiye'de. Sen hangi birine nasıl düşmanlık yaparsın? Diyor ki 'Biz Kürt'e düşman değiliz, oradaki terör örgütleri bizim düşmanımız'. Halkın temsilcisi onlar" diye konuştu.

"SUYUN BU TARAFINDAN MAL MAL İZLEYECEKSİN"

Kuzey Irak'la ticari ilişkilere de değinen Demirtaş, şunları kaydetti:

"(Peşmerge parçası) deniyor, efendim 'müdahale ederiz, uçak kaldırıp ezeriz' diyorlardı. Ne oldu? Gidip nasıl iş anlaşmaları imzalıyorlar? Hem de en çok Ankara Sanayi Odası'na bağlı MHP'li iş adamları, bölgeyle ticaret yapıyor. Para tatlı. Kürtçe ve Kürdistan yazan belgeleri imzalıyorlar. Oradayken bir şey demiyorlar, bu tarafa gelince ben Kürt'ü tanımıyorum, Kürt'ün rengine paçavra diyorlar. Ya böyle üçkağıtçılık olur mu?"

"GÖRECEKSİN GEÇECEKLER"

Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun "Fırat'ın batısına PYD geçemeyecek? İki defa vurduk" sözlerine ilişkin de "Göreceksin geçecekler, sen de suyun bu tarafından mal mal izleyeceksin. Tarih böyle işleyecek. Bu benim verdiğim bir karar değil. 100 yıl önce yapılan bir hatadan dönülüyor. Kürtler şu anda kimsenin toprağını işgal etmiyor. Malına, mülküne el koymuyor. İşgal edilmiş, malına, mülküne el konulmuş bir halk olarak kendine ait olanı geri alıyor. Normal süreç işliyor" şeklinde konuştu.