BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan Akdoğan'a 'Dolmabahçe mutabakatı' cevabı

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş son dakika açıklamasıyla Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın Dolmabahçe mutabakatına ilişkin sözlerine cevap verdi. Demirtaş, çözüm süreci için zeytin dalı uzattı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın" Dolmabahçe'de okunan ortak bir mutabakat değildi. Buna mutabakat değil belki irade beyanı denir. Ortak bir metin okunmadı. Öcalan'nın silah bırakma çağrısı önemli bir çağrıydı. Dolmabahçe özel olarak kurgulanmış bir yer de değildi." sözlerine cevap verdi.

Demirtaş, çözüm süreci için acilen bir müzakere başlatılması gerektiğini, siyasilerin hırslarına ve makamlarına yenilmemeleri gerektiğini belirterek barış çağrısı yaptı.

DEMİRTAŞ'TAN AKDOĞAN'A "DOLMABAHÇE MUTABAKATI" CEVABI

Demirtaş, Akdoğan'ın 'Kendini kullandıran bir HDP var. Süreci havaya uçurmuş oldu. Sürece ihanet ettiler' yönündeki açıklamalarına, " 
Barış yapmak inşa etmek kolay bir iş değil.  Halk barış ister, temel arzusudur. Fakat hal-kın barış isteğini kurucu bir unsur olarak siyasette hayata geçirmek cesaret ister. Yeri geldiğinde canınızdan vazgecebiliryor musunuz halkınız için? Koltuk sevdasından makam hırsına kapılmış olanlar bunu anlayamazlar. Dolmabahçe mutabakatı okunurken orada olan bir bakandır, niye ismi mutabakattır o zaman? Birbirimizi suçlayarak bir yere varamayız. Yeniden derhal karlılıklı karşılıklı çatışmazlık müzakere koşullarını yaratmamız lazım..." diye cevap verdi.

DEMİRTAŞ'TAN DOKUNULMAZLIK VURGUSU: HODRİ MEYDAN...

Dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "HDP'li yöneticilerin dokunulmazlıkları kaldırılmalı ve bedel ödetilmeli" açıklaması sonrası, bugün parti olarak Meclis'e dokunulmazlıkların kaldırılması için dilekçe verme kararı alan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gelin 550 milletvekili toplu bir şekilde dokunulmazlığımızı kaldıralım" çağrısı yaparak 'Hodri meydan' dedi.

demirtas-hdp.20150729112545.jpg

İşte Demirtaş'ın o açıklamaları:

AKDOĞAN’IN SÖZLERİNE CEVAP VERDİ

Barış yapmak kolay bir iş değil. Halk barış ister. Ancak halkın bu taleplerini gerçekleştirmek cesaret ister. Siyasette cesaret şudur koltuklarınızdan vazgeçebiliyor musunuz. Yer geldiğinde canınızdan vazgeçebiliyor musunuz. Bunu yapanlar barışı getirebilir.

Aksi halde rüşvete yolsuzluğa batmış siyasetçiler barış getiremez.

DOLMABAHÇE MUTABAKATI

Kendisi aynı zamanda Dolmabahçe mutabakatı otururken orada oturan bakanlardan biridir.
İsmi Dolmabahçe mutabakatıdır. Neden mutabakat o zaman ismi.

Bizim derhal yeniden çatışmasızlık ve diyaloga dönüş koşullarını çıkarmamız lazım.
Bir an önce karşılıklı silahların susacağı bir demokratik basıncı tesis etmemiz lazım. En acil olan ölümleri durdurmaktır.

Herkes biraz daha sağduyu ile hareket etmeli. Biz gençlerin canını birilerinin hırsı için feda edemeyiz.
Barış isteyenlerin sesini yükseltmesi lazım. Yukarıdan kışkırtıyorlar hedef gösteriyorlar aldanmayın bunlara.

DOKUNULMAZLIKĞIN KALDIRILMASI

Arkadaşlarımız dün hazırladılar bugün herhalde verirler. Dokunulmazlık konusundaki tavrımız belli. Yurttaştan başka neden dokunulmazlığımız olsun ki. Hırsızlık mı yolsuzluk mu yaptık derhal yargılanmalıyız. Biz dokunulmazlık zırhını istemiyoruz.

550 milletvekili tıpış tıpış gidelim dokunulmazlığı kaldıralım. Bakın yargı da onların emrinde biz buna rağmen yargılanmaktan korkmuyoruz.

AK PARTİLİ SOYLU'YA 'FEZLEKE' CEVABI

Hayırlısı olsun.