BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.325,79
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'la polisin şok diyaloğu!

Demirtaş, kendisinin de evde bulunduğu bir saatte polislerin evine ‘yanlışlıkla’ baskın girişiminde bulunduğu olayı canlı yayında anlattı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, kendisinin de evde bulunduğu bir saatte polislerin evine ‘yanlışlıkla’ baskın girişiminde bulunmasıyla ilgili imc tv’de konuştu. Olay yerine gelen korumalarıyla polisler arasında arbede yaşandığını söyledi.

Diyarbakır’da akaryakıt kaçakçılığı ihbarında bulunan bir kişinin, adresi “Selahattin Demirtaş’ın evinin bulunduğu kattaki komşu daire” olarak vermesi ve çağrı çağrı merkezindeki polisin adresi “Selahattin Demirtaş’ın evi” olarak kaydetmesi üstüne polis ekipleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahatin Demirtaş’ın evine gitmişti.

POLİSLE İLGİNÇ DİYALOG!

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, seçime yakın bir dönemde kapısının polislerce çalınmasının normal bir durum olmadığını söyleyerek o gün yaşananları imc tv’de anlattı.

Demirtaş, “Öncelikle eşim muhattap oldu. Kendilerini polis olarak tanıtıyorlar ancak kimlik göstermiyorlar. Daha sonra ben müdahil oldum. Kapı kapalıyken konuştum. Benim kim olduğumu biliyor musunuz diye sordum. ‘Bir açarsanız kim olduğunuzu öğrenmiş oluruz önce kapıyı bir açın da yüzünüzü bir görelim’ diyorlar. Ben de diyorum ki ‘eğer gerçekten polisseniz bu kapının arkasında kim olduğunu bilmeniz lazım, rastgele gelmemiş olmanız lazım. Onlar da ısrarla ‘siz kapıyı bir açın tanışırız’ şeklinde bir kaç dakikalık bir diyalog geçti aramızda. Ben kapıyı açtığımda şoke olacaksınız ama dediğimde, 'siz bir açın da kim şoke olacak görürüz' diyerek nahoş diyaloglar yaşandı.” dedi.

“KORUMALARLA POLİS ARASINDA ARBEDE YAŞANDI”

Demirtaş, olay üzerine korumalarının birkaç dakikada gelerek olaya müdahale ettiğini, polislerin kimliklerini üstünkörü göstermesi üzerine korumalarıyla polisler arasında arbede yaşandığını söyledi.

“VALİ KONUYU GEÇİŞTİRMEDİ”

Bu sırada Diyarbakır Valisiyle görüştüğünü söyleyen Demirtaş, “Diyarbakır Valisi bu konuyu geçiştirmedi. Hemen o akşam 155 istihbarat görevlisini açığa alarak soruşturma başlattılar. Vali Bey şunu aktardı bana: ‘Ben o ses kaydını kendim dinledim. İhbar ses kaydında diyor ki; akaryakıt kaçakçılığında aranan firari şahıs şu adreste. Adresi tarif ederken de ‘Selahattin Demirtaş’ın evinin yanındaki binada’ diyor. Ve bu kritik bilgiyi 155 görevlisi sahada çalışan ekibe vermiyor” dedi.

Polislerin elinde bulunan tutanakta kendi isminin geçmediğini belirten Demirtaş, ancak verilen adresin kendi adresi olduğunu söyledi.