BIST 9.530
DOLAR 32,43
EURO 34,74
ALTIN 2.479,26
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'ın yeni göreviyle ilgili bomba iddia!

BDP'deki görevinden ayrılacağı konuşulan Demirtaş'ın siyasette yeni bir rota izleyeceği konuşuluyor.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) Kulislere Selahattin Demirtaş'ın genel başkanlık görevini bırakmak istediği bomba etkisi yarattı. Olağanüstü kongre talep eden Demirtaş'ın bu taleplerinin reddedilmesi üzerine yerel seçim sonrası görevi bırakacağı iddia edildi.

Konuşulan diğer bir senaryoya göre ise Selahattin Demirtaş bundan sonra siyasete yerelde devam etmek istiyor. İddialara göre Demirtaş, Osman Baydemir'in yerine Diyarbakır Belediye Başkanlığı'na talip. Genel Başkanlık görevine ise Osman Baydemir'in ismi konuşuluyor.

BAYDEMİR VE DEMİRTAŞ GÖREV TAKASI MI YAPACAK

Bir televizyon programına katılan İlhami Işık Demirtaş'ın Diyarbakır'dan belediye başkanı olabileceğini söyledi. Osman Baydemir'in son görevi. Baydemir siyasete girmek istiyor. Baydemir ve Demirtaş arasında görev değişimi olabilir.

Geçmişte PKK-devlet görüşmelerinde de yer alan 'Balıkçı' lakaplı İlhami Işık da kulislerde konuşulan bu bilgilerin doğru olduğunu savundu ve şunları söyledi:

"Selahattin Demirtaş belediye başkanı olmak istiyor. Baydemir'in de bu son görevi. Birileri genel başkan olmak ister ama genel başkanlık yapabilecek insanların sayısı da fazladır. Demokratikleşme paketinde Terörle Mücadele Kanunu düzenlemesi olmaması tartışmalara neden oldu. BDP''nin çok değerli kadroları cezaevinde. BDP'liler Erdoğan'a da tepkilerini dile getirmişlerdi. Bu konuda bir düzenleme yapılabilir"

demirtas-gorevi-birakiyor.jpg