BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
HABER /  POLİTİKA

Demirtaşın yediği sert tokat

DTP'li Selahattin Demirtaş'tan ilginç açıklamalar. Yediği tokat hayatının akışını değiştirmiş.

Abone ol

DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş'tan çarpıcı açıklamalar. Zaman gazetesindeki röportajında DTP'ye nasıl ve neden katıldığına ilişkin sözleri düşündürücüydü.

Belki her şeyi özetlemiyordu ama Kürt sorununa olan bakışı genel hatlarıyla özetleyen bir anıydı Demirtaş'ınki. Lise yıllarında polisten sebepsiz yere yediği tokat onun hayatını değiştirmiş. Demirtaş yediği tokadı, yerel seçimleri ve Ergenekon-PKK bağlantısı iddialarına ilişkin şunları söyledi:

HİÇ BİR ŞEY SORMADAN TOKAT ATTI

"Benim hayatımı değiştiren olay, lise ikinci sınıfta, okuduğum okulun önünde beklerken bir polisten dayak yiyişimdir. Politik bir kimliğim de yoktu o zaman. Hiçbir şey sormadan çok sert bir tokat attı bana. O tokadı halen hissederim psikolojik olarak. Oradan başlayan bir sorgulama belki de benim iç dünyamda bir dönüşüme yol açtı."

TEMEL ARGÜMANLAR SORGULANMALIDIR

DTP Diyarbakır'ı kaybederse bizim temel argümanların hepsi sorgulanmalıdır. Diyarbakır halkının beklentilerine cevap verememiştir. Hem yerel yönetim pratiğiyle hem genel ulusal düzeyde yürüttüğü siyasette. Diyarbakır halkının gönlünü kazanamamıştır. Dolayısıyla söylemlerimizden eylemlerimize kadar her şey gözden geçirilmelidir. Ama bu zayıf bir ihtimaldir. Biz doğru yaptığımıza, Diyarbakır halkının gönlünü kazandığımıza inanıyoruz.

GERÇEKTEN ERGENEKONSA PKK'YI YÖNETEN

Niye o zaman bunlar açıklanmıyor? Gerçekten Ergenekon'sa PKK'yı yöneten, devlet ortaya çıkarsın bunu. Eğer öyle olsa bile bu yine Kürtlerin demokratikleşme meselesini değiştirmez. Kürtler PKK'ya bakış açısını değiştirirler. Ama şüphesiz ki Kürtlerin sorunu yine bitmiş olmaz.