BIST 9.650
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.481,05
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'ın Twitter'da paylaştığı fotoğrafla ilgili soruşturma

İçişleri Bakanlığı, HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın Twitter'dan paylaştığı ve Şırnak'ta cansız bir bedenin güvenlik aracının arkasına bağlı olarak sürüklendiğini gösteren fotoğrafla ilgili soruşturma başlattı.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Twitter'dan paylaştığı ve Şırnak'ta cansız bir bedenin güvenlik aracının arkasına bağlı olarak sürüklendiğini gösteren fotoğrafla ilgili soruşturma başlattı.

Demirtaş'ın paylaştığı fotoğrafta akrep tipi güvenlik aracına iple bağlanmış bir kişinin bir caddede sürüklendiği görünüyor.

Demirtaş fotoğrafla birlikte şu mesajı paylaştı: "Bu fotoğrafa iyi bakın. Önceki gün Şırnak'ta çekildi. Kimse unutmasın, biz unutmayacağız çünkü."

Bakanlık: İddialar tüm boyutlarıyla araştırılacak

İçişleri Bakanlığı'ndan tarafından yapılan soruşturma açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Sosyal medyaya yansıyan ve Şırnak'ta yaşandığı iddia edilen hadiseyle ilgili soruşturma açılmıştır.

"İddialar tüm boyutlarıyla araştırılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Terörle mücadelemiz hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla sürdürülecektir."

Sosyal medyada olaya ait olduğu iddia edilen video

Fotoğraftaki cansız bedenin HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in eşinin kardeşi Hacı Lokman Birlik olduğu belirtiliyor.

Bu arada sosyal medyada yayımlanan, doğruluğu bağımsız kaynaklarca teyit edilmemiş bir videonun bu olaya ait görüntüler içerdiği belirtiliyor.

Video, seyir halindeki bir araç içinden, araca bağlanmış bir kişinin yerde sürüklenmesini gösteriyor.

Davutoğlu tepki gösterdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu da fotoğrafla ilgili Facebook sayfasından bir açıklama yayımladı.

Davutoğlu görüntüyü eleştirdi:

"Bu olayla ilgili hukuki ve idari soruşturma için gerekli talimatlar verilmiştir. Bu son derece yanlış tavırlar her şeyden önce hukuk devleti kuralları içerisinde canlarını tehlikeye atarak terörle mücadele eden, bunu yaparken de bir tek sivilin bile zarar görmemesi için azami dikkat gösteren, bölge halkının güvenliği için gece gündüz görev yapan emniyet teşkilatımız tarafından kabul edilemez.

"Terörle yürüttüğümüz mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, hukuki zemini ve meşruiyeti aşındırmaya yönelik bu tür davranış ve tutumlara müsamaha göstermeyeceğimizi milletimize taahhüt ediyorum. Türkiye, terör örgütünün her türlü barbarlığına karşın, terörle mücadelesini hukuk içinde yürütecektir."