BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,37
HABER /  SEÇİM

Demirtaş'ın seçim bürosuna silahlı saldırı!

Selahattin Demirtaş'ın seçim çalışmalarına dönük saldırılar tırmanıyor. Rize, Samsun ve İzmir'den sonra İstanbul'da silahlı bir saldırı gerçekleşti...

Abone ol

İstanbul Küçükçekmece'de HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim irtibat bürosuna dün akşam saatlerinde ateş açıldı. Saldırı sırasında büroda HDP'liler vardı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken HDP'ye yönelik saldırılar da tırmandı. Rize, Samsun ve İzmir'de seçim çalışmaları yürüten partililere yönelik saldırıların ardından bu kez İstanbul Küçükçekmece'de silahlı saldırı gerçekleşti.

Seçim çalışmaları kapsamında Halkalı Mahallesi Nergiz Sokak'ta açılan seçim irtibat bürosuna yönelik Pazartesi günü akşam saatlerinde ateş açıldı.

BEYAZ RENK CİTROEN MARKA ARAÇTA ÜÇ KİŞİ

Görgü tanıklarına göre mahallede propaganda amaçlı dolaşan HDP'ye ait anons aracı, içerisinde 3 kişinin bulunduğu beyaz renkte Citroen marka bir araç tarafından takip edilmeye başlandı. Anons aracını seçim bürosuna kadar takip eden saldırganlar, partililerin büroya girmelerinden birkaç dakika sonra söz konusu araçtan büroya doğru tabanca ile bir el ateş açtı.  Sıkılan kurşun şans eseri yaralanan olmadı.

Açılan ateş üzerine büro içerisinde bulunan partiler kendilerini korumaya çalışırken, açılan bir el ateşin ardından uzaklaşıp bir tur attıktan sonra yeniden büronun önüne gelen saldırganlar biri yeniden silahını çekip, büroya doğru doğrultarak ateş etmek istedi. Bu esnada aynı araçta bulunan yanındaki arkadaşı tarafından 'Burası çok kalabalık' denilerek durdurulan elinde silah bulunan saldırgan partililere yönelik küfür ve hakaretlerde bulunduktan sonra araç hızla uzaklaştı.

POLİS OLAY YERİNE GELMEDİ

Partililerin polise haber vermesine rağmen polisin gelmemesi dikkat çekti. Üç saat boyunca bekleyen partililer, polisin gelmemesi üzerine olay yerindeki boş kovanı alarak Halkalı Merkez Polis Karakolu'na götürerek teslim etti. Boş kovanın partililerce teslim edilmesinden sonra ancak olay yeri inceleme ekipleri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Saldırı sırasında çevrede aktif olan işyerlerine ait güvenlik kameralarından saldırı anında plakası alınamayan söz konusu aracın plakası belirlenip, saldırganların kimliği belirlenebilecek olmasına rağmen bu görüntülerin bile toplanmadığı iddia edildi.

"KARANLIK GÜÇLER HAREKETE GEÇTİ"

HDP tarafından saldırı sonrasında yapılan yazılı açıklamada "Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş'ın kamuoyunda yarattığı coşku ve heyecanın paniğine kapılan karanlık güçler her seçimde olduğu gibi bu seçimde de harekete geçti" denilerek saldırı kınandı. HDP'liler saldırıya büro önünde bugün saat 13.00'te bir kez daha basın açıklaması yapılacak.

9_tv_960x405_05.jpg