BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
HABER /  MEDYA

Demirtaş'ın kimin projesi olduğu açıklandı

Ruşen Çakır, yaptığı açıklamalarla çözüm sürecinini sabote etmekle suçlanan Selahattin Demirtaş'ı yazdı.

Abone ol

Habertürk gazetesi yazarı Ruşen Çakır, Selahattin Demirtaş'ın Abdullah Öcalan projesi olduğunu iddia etti.

Başbakan Yardımçısı Bülent Arınç'ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "proje" olduğunu ileri sürmesi tartışılıyor.

Siyasi iktidarın hedefindeki Demirtaş, Öcalan'a rağmen mi hareket ediyor? Sert demeçleriyle hükümeti kızdıran HDP lideri, Arınç'ın dediği gibi proje mi?

Çözüm sürecini ve Kürt siyasi hareketini yakından takip eden Ruşen Çakır, "Demirtaş'ın üzerini çizdi mi Çizer mi?" başlıklı yazısında Demirtaş'ı kaleme aldı. 

Öcalan'ın geçmişte Leyla Zana'nın önünü kestiğini hatırlatan yazar, İmralı'nın süreci sabote edecek kişilere izin vermeyeceğini düşünüyor.

Öcalan'ın HDP'nin güçlü olmasının kendisini müzakere masasında elinin güçlü olacağını görebilecek kadar deneyimli olduğunu savunan Ruşen Çakır, daha sonra sözü Demirtaş'a getiriyor:

ÖCALAN PROJESİDİR

"Bütün imkânsızlıklara rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 9.8'ini almış olan Demirtaş'ın liderliğindeki HDP'nin şu ulusal ve bölgesel konjonktürde barajı aşıp güçlü bir şekilde Meclis'te yer alma ihtimalinin arttığını da herhalde görüyordur. Dolayısıyla Öcalan'ın seçimlere bu kadar az süre kalmışken Demirtaş'ı itibarsızlaştırmaya yönelik adımlar atması gerçekçi görünmüyor.
Peki Demirtaş bir proje mi? 2007 yılında DTP içinden bir tanıdığım bana, "Nurettin ve Selahattin Demirtaş kardeşleri dikkatle takip et. Partinin başına muhakkak ikisinden biri geçecek" demişti. O sırada Nurettin 35, Selahattin 34 yaşındaydı. Nasıl o kadar emin olduğunu sorduğumda, "Çünkü Öcalan öyle istiyor" cevabını almıştım. Başka soruya da gerek kalmamıştı.  Özetle: Benim bildiğim Selahattin Demirtaş bir Abdullah Öcalan projesidir."